Παρασκευή, Δεκεμβρίου 16, 2011

ΝΕΚΡΟΣ Ο 24ΧΡΟΝΟΣ ΟΠΛΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-ΕΙΧΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΕΙ ΒΑΡΙΑ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΛΕΒΗΤΟΣΤΑΣΙΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ


ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΚΑΘ'ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΦΛΕΡΤΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΚΑΚΟΤΕΧΝΙΏΝ ΚΑΙ ΑΘΛΙΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ
Έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή για πάνω από δύο μήνες, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Ο λόγος για τον άτυχο 24χρονο οπλίτη, ο οποίος είχε τραυματιστεί βαριά έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε στο χώρο του λεβητοστασίου μέσα στο στρατόπεδο της 21ης επιλαρχίας μέσων αρμάτων, στην Αλεξανδρούπολη. 
Το χρονικό του τραγικού αυτού περιστατικού έχει ως εξής: 
Υπό συνθήκες που ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί, το προσωπικό της 21ης επιλαρχίας είχε προγραμματίσει συντήρηση των συστημάτων θέρμανσης στο χώρο του λεβητοστασίου μέσα στο στρατόπεδο.



Για άγνωστο λόγο, κατά τη διάρκεια των εργασιών στο λέβητα, σημειώθηκε έκρηξη μεγάλης έκτασης, με αποτέλεσμα να γκρεμιστεί ο τοίχος που χώριζε το λεβητοστάσιο από τα μαγειρεία της μονάδας.


Από τα αδρανή υλικά και τα θραύσματα που εκσφενδονίστηκαν μετά την έκρηξη τραυματίστηκε ο οπλίτης θητείας, ο οποίος δεν μετείχε στις εργασίες συντήρησης του λέβητα, αλλά βρισκόταν αμέριμνος στα μαγειρεία του στρατοπέδου, ετοιμάζοντας το μεσημεριανό φαγητό.


Ο τραυματίας στρατιώτης μεταφέρθηκε άμεσα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Η κατάστασή του παρέμενε εξαιρετικά κρίσιμη για μεγάλο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα  να μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου παρακολουθείτο από ομάδα γιατρών, ενώ εξετάστηκε και από νευροχειρουργό του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθήνας. Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών δυστυχώς δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν τα δεδομένα, με αποτέλεσμα ο νεαρός στρατιώτης να χάσει τη μάχη για τη ζωή. 




Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού 


«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι την 16 Δεκεμβρίου 2011, στις 09:25, ο Στρατιώτης (ΤΘ) Τ.Δ., απεβίωσε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, μετά από σοβαρό τραυματισμό του την 06 Οκτωβρίου 2011 σε Μονάδα της Αλεξανδρούπολης.


Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του θανόντος».




Επίλαρχος Ιωάννης Δ. Σηφάκης
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ


ΠΡΕΖΑ TV
16-12-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: