Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2011

ΟΗΕ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4.000 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ…ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ…


Σε πάνω από 4.000 υπολογίζει τους νεκρούς στη Συρία ο ΟΗΕ από την έναρξη των αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων, σημειώνοντας ακόμη πως η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου, με λιποτάκτες στρατιώτες να έχουν πάρει τα όπλα και να στρέφονται κατά της κυβέρνησης του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ.



«Η εκτίμηση είναι ότι οι νεκροί φτάνουν τουλάχιστον τις 4.000, όμως σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουμε πρέπει να είναι πολύ περισσότεροι» δήλωσε η Ύπατη Αρμοστής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νάβι Πιλάι. «Είχα δηλώσει τον Αύγουστο πριν (συνεδριάσει) το Συμβούλιο Ασφαλείας πως όταν θα έχουμε ολοένα και περισσότερους λιποτάκτες που θα απειλούν να πάρουν τα όπλα, θα γινόταν εμφύλιος πόλεμος. Αυτή τη στιγμή έτσι χαρακτηρίζω» την κατάσταση, πρόσθεσε.


Τη Δευτέρα η διεθνής επιτροπή που ορίστηκε από το Συμβούλιο για να εξετάσει την κατάσταση έδωσε στη δημοσιότητα μια έκθεση-κόλαφο για τις συριακές αρχές, καθώς τους καταλογίζει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στην προσπάθεια καταστολής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.


Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τουλάχιστον 15 άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα από βομβαρδισμούς και πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στις περιοχές Χάμα και Χομς. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν έρευνες και στην επαρχία Ντεράα όπου οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν και άλλοι 28 συνελήφθησαν. Στη Χαράστα, κοντά στη Δαμασκό, συνελήφθησαν οκτώ νέοι.


ΠΡΕΖΑ TV
1-12-2011

1 σχόλιο:

71nasta είπε...

ειχα κατι φιλους συριους...ειναι φιλοξενος λαος ,οπως ολοι οι μεσογειοι ..τι να κανουν αραγε.. και χανονται χιλιαδες για τον αγωνα εναντιον της τυραννιας ,ενω εδω ο ελληνας δε θυσιαζει ουτε καρτα στο κινητο του για την ελευθερια ..αλληλεγγυη στους συριους που ξεσηκωθηκαν εναντιον του δυναστη