Παρασκευή, Δεκεμβρίου 02, 2011

6 ΣΤΟΥΣ 10 ΈΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΤΟΥΣ!ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ...


...NA ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΜΑΙ ΖΩΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΠΙΤΙ...ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΝΕΙΡΑ...ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...
Αυξάνεται το ποσοστό των νέων, που επιλέγουν να ζουν στο σπίτι της οικογένειάς τους, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η χώρα μας κατέχει το τρίτο μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη, στους άνδρες που ζουν με τους γονείς τους και το δεύτερο στις γυναίκες.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Eurostat, 46% των Ευρωπαίων ηλικίας 18 έως 34 ετών εξακολουθούν να ζουν στο πατρικό τους σπίτι, ενώ σε 16 χώρες – μέλη, το ποσοστό των νέων που μένουν με τους γονείς τους ξεπερνά το 50%.



Στην Ελλάδα, 57% των νέων επιλέγουν ή αναγκάζονται από τις οικονομικές συνθήκες να μην κάνουν το δικό τους βήμα ανεξαρτησίας. Την πρωτιά στη λίστα με τους πιο ανεξάρτητους κρατούν οι Σλοβάκοι, ενώ τελευταίοι είναι οι Δανοί. Σύμφωνα με την έρευνα, οι γυναίκες αποφασίζουν πιο εύκολα από τους άνδρες να αποχωρήσουν από την πατρική εστία.


Στην ΕΕ των 27 χωρών, το 51,6% των ανδρών λέει προσωρινά «όχι» στη μετακόμιση, ενώ το ποσοστό των γυναικών φτάνει το 39,4%. Το 54,8% των ενηλίκων 18 – 24 ετών μένουν με τους γονείς τους λόγω σπουδών. Το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα φτάνει το 45%, ενώ το Λουξεμβούργο, η Λιθουανία και η Δανία έχουν υψηλότερα ποσοστά.


Ωστόσο, ακόμη και οι νέοι που έχουν πάρει το πτυχίο τους κι εργάζονται συνεχίζουν να μένουν με τους γονείς τους, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις οι οικονομικές απολαβές τους δεν επαρκούν για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια από τις υψηλότερες θέσεις (14%) στην κατηγορία των ανέργων νέων που μένουν στο πατρικό τους.
thebest.gr
ΠΡΕΖΑ TV
2-11-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: