Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2011

ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΕΞ: ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΠΡΑΓΟΙ


Την απροθυμία της Άγκυρας να επέμβει στα εσωτερικά της Συρίας, εξέφρασε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος τόνισε πως η χώρα του δεν θα μείνει άπραγη όταν ολόκληρη η περιοχή είναι σε κίνδυνο."Η Τουρκία δεν έχει καμιά επιθυμία να επέμβει στα εσωτερικά ζητήματα οποιουδήποτε, αλλά εάν ανακύπτει ένας κίνδυνος για την περιφερειακή ασφάλεια δεν έχουμε την πολυτέλεια να στεκόμαστε και να κοιτάμε", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αχμετ Νταβούτογλου  σε δημοσιογράφους, αναφερόμενος στην κρίση στη Συρία.



 Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών επισήμανε πως η Τουρκία έχει την "ευθύνη" και το "κύρος" να πει στη Δαμασκό: "αρκετά", εάν θέτει την ασφάλεια της Τουρκίας σε κίνδυνο, διεξάγοντας πόλεμο εναντίον του λαού της Συρίας και αναγκάζοντας τους πολίτες της να εγκαταλείπουν τη χώρα.


Οπως πρόσθεσε, εάν ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, είναι λέει την αλήθεια θα πρέπει να τιμωρήσει τις δολοφονίες όσων αντιτίθενται στο καθεστώς. "Εάν είναι ειλικρινής, θα τιμωρήσει αμέσως τις δολοφονίες" των αντιφρονούντων και "θα αποδεχθεί τους παρατηρητές του Αραβικού Συνδέσμου", τόνισε και πρόσθεσε πως "μπορεί ακόμα να το κάνει".


Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εμπορίου και Τελωνείων, Χαγιατί Γιαζιτζί, δήλωσε ότι η Άγκυρα ανέστειλε μονομερώς την ισχύ μιας συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου, που είχε ήδη αναστείλει η Δαμασκός. "Υποβάλλαμε στην κυβέρνηση για υπογραφή ένα διάταγμα που ετοίμασε το υπουργείο Οικονομίας και αναστέλλει τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τη Συρία", είπε σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
ΠΡΕΖΑ TV
9-12-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: