Παρασκευή, Δεκεμβρίου 02, 2011

ΑΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ: Η ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΧΡΟΝΙΑ…ΒΕΒΑΙΑ,ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΡΤΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ…


Η επίλυση της ευρωπαϊκής κρίσης είναι μία διαδικασία που θα πάρει χρόνια, εκτίμησε η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ και επανέλαβε ότι τα ευρωομόλογα δεν αποτελούν λύση για την κρίση χρέους.
Στην ομιλία της ενώπιων του γερμανικού κοινοβουλίου, η κ. Μέρκελ αναγνώρισε «τις θυσίες που έχουν κάνει οι λαοί της Ισπανίας, της Ιταλίας και ιδίως της Ελλάδας» και δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν «σταθερά βήματα προς την κατεύθυνση της δημοσιονομικής ένωσης» με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.



Για τον λόγο αυτό, απαιτείται η κατάρτιση μιας νέας συνθήκης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία θα προβλέπει τη σύσταση της δημοσιονομικής ένωσης και θα επιβάλει δημοσιονομική πειθαρχία, όπως δήλωσε.


«Χρειαζόμαστε δημοσιονομική πειθαρχία και έναν αποτελεσματικό μηχανισμό διαχείρισης της κρίσης. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τροποποιήσουμε τις συνθήκες ή να καταρτίσουμε νέες», υπογράμμισε η Αγκελα Μέρκελ.


Παρουσιάζοντας στο κοινοβούλιο τους βασικούς άξονες των γερμανικών θέσεων, όπως θα παρουσιαστούν στην επικείμενη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, η κ. Μέρκελ τόνισε επίσης πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να παραμείνει ανεξάρτητη.


Τη Δευτέρα, η Γερμανίδα αξιωματούχος θα συναντηθεί με τον Νικολά Σαρκοζί προκειμένου να συζητήσουν την ανάγκη τροποποίησης των ευρωπαϊκών συνθηκών. Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε και αυτός με τη σειρά του χθες από την Τουλόν την ανάγκη αναδιοργάνωσης των υφιστάμενων κανονισμών της ΕΕ προκειμένου να διασφαλιστεί η επιβίωση της ευρωζώνης.


Ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης δράσης, παραδεχόμενος ότι η απόκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην κρίση χρέους δεν ήταν αρκετά γρήγορη. «[Η κατάσταση] είναι επείγουσα. Δεν θα περιμένει ο κόσμος την Ευρώπη», δήλωσε χαρακτηριστικά στη χθεσινή του ομιλία.
ΠΡΕΖΑ TV
2-12-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: