Παρασκευή, Δεκεμβρίου 16, 2011

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΟ ΟΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ

Με απεργιακές κινητοποιήσεις στο διάστημα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς απειλούν οι σιδηροδρομικοί, οι οποίοι προχωρούν την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου σε 5ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.Με απεργιακές κινητοποιήσεις στο διάστημα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς απειλούν οι σιδηροδρομικοί, οι οποίοι προχωρούν την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου σε 5ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.

Στην απόφαση αυτή κατέληξε η χθεσινή συνεδρίαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις νέες μειώσεις μισθών μέσω της μονομερούς κατάργησης οικονομικών όρων της υπογεγραμμένης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του 2011. «Μας έχουν κάνει ήδη περικοπές 10% στην προκαταβολή και αύριο (σ.σ.: σήμερα) θα δούμε και νέες περικοπές στην εξόφληση, την ώρα που η ΣΣΕ που έχουμε υπογράψει ως απόρροια του νόμου για την εξυγίανση του ΟΣΕ ισχύει έως και τα τέλη Δεκεμβρίου.
Οι διοικήσεις μπορεί να θέλουν να καλυφθούν πίσω από τον νέο νόμο, αλλά η Πολιτεία οφείλει να έχει και συνέχεια» λέει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θανάσης Λεβέντης.
ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV
16-12-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: