Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2011

ΤΑ ΓΑΜΗΣΕ ΟΛΑ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ-ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ!!


Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Άδωνη Γεωργιάδη είχε σήμερα ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Γιάννης Δημαράς με αντικείμενο συζήτησης τις εξελίξεις γύρω από το θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας. Ο κ. Δημαράς ενημέρωσε τον κ. Γεωργιάδη ότι κατά τη διάρκεια σύσκεψης υπό τον τέως Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου που πραγματοποιήθηκε στα Καλάβρυτα την 29η Μάιου, εκφράστηκε για άλλη μια φορά η βούληση της κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Παπανδρέου για την άμεση παραχώρηση των 3.500 μέτρων λιμενικής ζώνης στο Δήμο Πατρέων.



Στην ίδια σύσκεψη, παρουσία των ¾ του Υπουργικού Συμβουλίου, των βουλευτών, των Δημάρχων και των φορέων της περιοχής, ο τότε υφυπουργός Οικονομικών κ. Κουσελάς, δήλωσε  ότι, το θέμα πλέον είχε προωθηθεί στο Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο ήταν πλέον το επισπεύδον την διαδικασία, αφού το τότε Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας είχε συμφωνήσει με την παραχώρηση της έκτασης -όπως είπε ο κ. Κουσελάς-  και με την αναγκαιότητα της τροποποίησης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε.


Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε στον κ. Δημαρά τη βούλησή του να συζητήσει και να συνεργαστεί με τους φορείς της Πάτρας στην κατεύθυνση της αναζήτησης λύσης για την υλοποίηση του Πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Ο.Λ.ΠΑ., διέψευσε όμως ότι υπάρχει έγγραφο από το Υπουργείο Ναυτιλίας προς το Υπουργείο Οικονομικών με το οποίο διατυπώνεται η σύμφωνη γνώμη του πρώτου  για την παραχώρηση της έκτασης και την τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης και ενημέρωσε το Δήμαρχο  ότι οι Υπηρεσίες του Υπουργείου διαφωνούν με την παραχώρηση των 3,5 χιλιομέτρων θαλάσσιου μετώπου.


Αν αληθεύει αυτό, τότε το θέμα «επιστρέφει» επί της ουσίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας το οποίο και θα πρέπει να συναινέσει για την παραχώρηση έκτασης και να στείλει το ανάλογο έγγραφο στο Υπουργείο  Οικονομικών για να κινηθεί η διαδικασία.


Μετά  τη διάψευση από τη πλευρά του Υφυπουργού ότι υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, όπως είχε αναφέρει ο κ. Κουσελάς, κρίνεται απαραίτητη η συνάντηση με τον κ. Γεωργιάδη προκειμένου να  ξεκαθαριστεί η στάση του Υπουργείου και ακολούθως να υπάρξει συνάντηση με το Υπουργείο Οικονομικών.


Για αυτό το Δήμαρχος και σε υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου,  έκλεισε ραντεβού με τον κ. Γεωργιάδη, την ερχόμενη Τρίτη 20 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί, στο γραφείο του, στην οποία θα παρίστανται τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας και θα μεταφέρουν την απόφαση του Σώματος και τα αιτήματα της πόλης.


Σχολιάζοντας ο κ. Δημαράς  το θέμα τόνισε:


«Εάν αληθεύει ότι δεν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Ναυτιλίας και δεν έχει σταλεί κανένα έγγραφο στο Υπουργείο Οικονομικών, τότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο Υφυπουργός Οικονομικών έλεγε ενώπιον του Πρωθυπουργού της χώρας ψέματα και διαβεβαίωνε τόσο τον Πρωθυπουργό, όσο και τους φορείς του νομού μας για κάτι που δεν υφίσταται.


Αν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε μιλάμε για πρωτοφανή εμπαιγμό της πόλης, για απίστευτη εξαπάτηση των ανθρώπων της και βεβαίως για έκπτωση της πολιτικής σοβαρότητας. Περιμένουμε όμως για να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει».


Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κ. Γεωργιάδη στην Αθήνα, η  αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλιου θα μεταβεί στο Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να επιδιώξει συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο.


Την επόμενη ημέρα Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, σε υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμος θα ξεκινήσει την κατεδάφιση των κιγκλιδωμάτων που φράζουν το διεκδικούμενο τμήμα του θαλασσίου μετώπου, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες προς υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου οι οποίες θα ανακοινωθούν έγκαιρα.


Διαβάστε επίσης:


Ο Άδωνις τινάζει στον αέρα την παραχώρηση της λιμενικής ζώνης στο Δήμο


Στον αέρα τινάζει, ο υφυπουργός Ναυτιλίας Άδωνις Γεωργιάδης, τη συμφωνία παραχώρησης του παράκτιου μετώπου της Πάτρας, που υπέγραψε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με την προηγούμενη δημοτική Αρχή. Ο κ. Γεωργιάδης μάλιστα, δηλώνει δεν μπορεί να δοθούν στην πόλη τα 3,5 χιλιόμετρα που προβλεπόταν να παραχωρηθούν από το Μνημόνιο!


Ο υφυπουργός μιλώντας νωρίτερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ωμέγα» και το δημοσιογράφο Γιώργο Πλη, επί της ουσίας ακύρωσε τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί μεταξύ της κυβέρνησης Παπανδρέου και του Δήμου Πατρέων για την παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου στην πόλη, χαρακτηρίζοντας το σχετικό Μνημόνιο ως ένα κείμενο καλών προθέσεων!


Ωστόσο, ο ίδιος δήλωσε διατεθειμένος να προχωρήσει τη διαδικασία, με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των δυο μερών, η οποία θα έχει κατά τον υφυπουργό, ουσιαστική αξία.


Ο Άδωνις Γεωργιάδης, αποκάλυψε μάλιστα, ότι δεν είναι δυνατόν να παραχωρηθούν και τα 3,5 χιλιόμετρα παράκτιου μετώπου στην πόλη, επικαλούμενος σχετικές εισηγήσεις των υπηρεσιών του Υπουργείου του.


Για το θέμα ο υφυπουργός έχει καλέσει σήμερα στο γραφείο του, τα στελέχη του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, ενώ δήλωσε διατεθειμένος να συναντηθεί και με τον Δήμο της Πάτρας.
thebest.gr
ΠΡΕΖΑ TV 
14-12-2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

η ακροδεξιά τί σχέση έχει;