Πέμπτη, Δεκεμβρίου 15, 2011

ΣΤΑΝΤΑΡΑΚΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Την απομάκρυνση του ενός από τους δύο δημοσίους υπαλλήλους, που εργάζονται στον στενό πυρήνα του κράτους, θα σημάνει η δέσμευση που έχει αναλάβει η κυβέρνηση στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα για 150.000 αποχωρήσεις ως το 2015. Διότι, από το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων που είναι σήμερα περίπου 680.000, θα εξαιρεθούν οι περίπου 350.000 εκπαιδευτικοί και ένστολοι.



Σύμφωνα με το Βήμα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δ. Ρέππας, σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Πέμπτης, αν και, όπως είπε, η Τρόικα δεν ζήτησε επίσημα απολύσεις υπαλλήλων, άφησε ωστόσο ανοικτό αυτό το ενδεχόμενο, στην περίπτωση κατά την οποία ένα παρόμοιο μέτρο υπηρετεί τη μεταρρύθμιση του κράτους.


Βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται, από την άλλη πλευρά, και η άρση της απόλυτης προστασίας της μονιμότητας στο Δημόσιο, κατά τη συνταγματική αναθεώρηση του 2013, κάτι που έχει ήδη τεθεί στην ημερήσια διάταξη.


Ο κ. Ρέππας δεν απέκλεισε ακόμη την παράταση του χρόνου της εφεδρείας και για το 2012 ή την διεύρυνση των κριτηρίων της, στην περίπτωση που κάτι τέτοιο ζητηθεί από την Τρόικα, η οποία αναμένεται να αξιολογήσει τα αποτελέσματα του μέτρου τον Ιανουάριο. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι η εφεδρεία υπήρξε ένα δραστικό μέτρο το οποίο ρίχνει «κάστρα και σπάει ταμπού».
ΠΡΕΖΑ TV
15-12-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: