Σάββατο, Δεκεμβρίου 10, 2011

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΛΑΘΟΣ ΣΗΜΑ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ


Τη μετατροπή της Ε.Ε. στη λεγόμενη «Ευρώπη αλά καρτ» εισάγει η απόφαση της συνόδου των Βρυξελλών, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου, που κατέγραψε μεταξύ άλλων την ηχηρότατη διαφοροποίηση της Βρετανίας.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι ηγέτες προσέγγισαν ο ένας τον άλλο όσον αφορά τα όρια για το χρέος και τα ελλείμματα, αλλά οι διαφωνίες τους στέλνουν το λάθος σήμα στις αγορές. Το ίδιο έκανε και η ανακοίνωση της ΕΚΤ για μη μαζική αγορά ομολόγων των πλέον πληγεισών χωρών, καθώς και οι καθυστερήσεις για τη δημιουργία ενός ισχυρότερου ταμείου διάσωσης.
Χαρακτηριστικά, σε δημοσίευμα της «Γουόλ Στριτ» εκτιμάται ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες παραμένουν βαθιά διχασμένοι για σημαντικά σημεία της ευρωπαϊκής στρατηγικής εξόδου από την κρίση χρέους και ότι λεπτομέρειες της προτεινόμενης Συνθήκης, η οποία θα προβλέπει αυστηρότερους κανονισμούς για εθνικές δημοσιονομικές πολιτικές, παραμένουν προς διακανονισμό.


Ανταπόκριση της εφημερίδας «Ουάσιγκτον Ποστ» από τις Βρυξέλλες καταγράφει τις επιπτώσεις των νέων αποφάσεων για τα υπερχρεωμένα κράτη, όπως την Ελλάδα και την Ιρλανδία, τα οποία ακολουθούν ήδη πολιτικές σκληρής λιτότητας, καθώς προβλέπεται άνοδος της ανεργίας και περικοπές κοινωνικών δαπανών. Σχετικά με την Ελλάδα σημειώνεται ότι θα πρέπει να μειώσει το χρέος της κατά το ήμισυ για να ανταποκριθεί στο όριο του 60%, προσθέτοντας ότι εάν δεν υπάρξει διαγραφή του, τότε καθίσταται αναγκαία η επιβολή νέων δραστικών μέτρων λιτότητας σε έναν ήδη επιβαρημένο πληθυσμό.
Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΙΤΣΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
ΠΡΕΖΑ TV
10-12-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: