Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2011

ΙΤΑΛΙΑ: ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ


Σε τρίωρη στάση εργασίας προχώρησαν τα ιταλικά συνδικάτα, αντιδρώντας στο πακέτο των οικονομικών μέτρων που πήρε η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι, συνολικού ύψους 20 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Οι  εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων Cgil, Cils και Uil και Ugl, πραγματοποίησαν συνάντηση χτες με τον Ιταλό πρωθυπουργό, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, για την τυχόν ακύρωση της κινητοποίησης. Ο διάλογος, όμως, δεν έφερε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.



Ο πρωθυπουργός Μάριο Μόντι και η Φορνέρο, ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών, Βιττόριο Γκρίλι και ο επικεφαλής του υπουργείου για τις σχέσεις με το κοινοβούλιο, Πιέρο Τζάρντα, εξέθεσαν τα μέτρα στα συνδικάτα, τονίζοντας για μια ακόμη φορά, ότι, κατά την άποψή τους, πρόκειται για παρεμβάσεις που χαρακτηρίζονται από πνεύμα κοινωνικής ισότητας.


 "Δεν κατάφεραν να μας πείσουν, ελήφθησαν μόνον δεσμεύσεις γενικού χαρακτήρα και δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να πούμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι", δήλωσε η επικεφαλής του κεντροαριστερού συνδικάτου της χώρας Cgil, Σουζάννα Άμουσο.


Ο  γραμματέας του συνδικάτου Cisl Ραφφαέλε Μπονάννι, συμπλήρωσε: "Aν τα μέτρα δεν αλλάξουν, τα συνδικάτα θα πρέπει να ετοιμαστούν να κατέβουν σε πολεμικό πεδίο".


Η κυβέρνηση από την πλευρά της, σε επίσημη ανακοίνωση της αναφέρει:  “H Ιταλία βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Εισακούσθηκαν με προσοχή οι θέσεις του κοινοβουλίου και των συνδικάτων και σύντομα θα δημοσιοποιηθούν οι σχετικές προθέσεις".


Πέρα από την σημερινή τρίωρη στάση εργασίας, προγραμματίζεται για τις 19 Δεκεμβρίου, μια οκτάωρη απεργία, που θα αφορά μόνον τους εργαζόμενους στο ιταλικό δημόσιο.
ΠΡΕΖΑ TV 
12-12-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: