Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2011

«ΓΕΥΣΗ» ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

Μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα, χωρίς να πειραχθούν οι συντάξεις, και καταπολέμηση της ανεργίας είναι μερικά από τα μέτρα που σκοπεύει να λάβει η ισπανική κυβέρνηση.
Ο νέος πρωθυπουργός της Ισπανίας και επικεφαλής του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος θα οριστεί επισήμως αύριο επικεφαλής της κυβέρνησης, επεσήμανε σήμερα τις βασικές γραμμές που θα ακολουθήσει η κυβέρνησή του, σε μία προσπάθεια να αποφευχθεί η περαιτέρω ύφεση στη χώρα.



Το 2012 "πρέπει να μειώσουμε κατά 16,5 δισεκατομμύρια ευρώ τη διαφορά μεταξύ των εσόδων και των δαπανών στο σύνολο των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα", δήλωσε ο Ραχόι ενώπιον του ισπανικού κοινοβουλίου, με στόχο να μειωθεί τη χρονιά αυτή το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας στο 4,4% του ΑΕΠ.


Αν και οι μειώσεις θα επηρεάσουν το δημόσιο τομέα, ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ότι δεν θα ισχύσει το ίδιο κια για τις συντάξεις. 


Παράλληλα, μεταξύ των μέτρων λιτότητας συγκαταλέγονται η μείωση της γραφειοκρατίας, η κατάργηση αργιών, οι συγχωνεύσεις τραπεζών, ενώ όπως επεσήμανε, θα επιτρέψει στις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσει να καθυστερούν την καταβολή φόρων στο κράτος στην περίπτωση που οι πελάτες τους δεν τις πληρώνουν.


Αναφέρθηκε και σε ένα από τα βασικότερα προβλήματα της Ισπανίας, αυτό της ανεργίας. "Πρέπει να σταματήσουμε την αιμορραγία που προκαλεί η ανεργία",  να προχωρήσουμε στον εκσυγχρονισμό της εργατικής νομοθεσίας", υποστήριξε χαρακτηριστικά.


ΠΡΕΖΑ TV
19-12-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: