Κυριακή, Δεκεμβρίου 04, 2011

ΞΕΘΩΡΙΑΖΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ Η ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ…!!!ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΕΙΧΑΝ ΜΕΣΟΝ ΕΜΠΑΙΝΑΝ


Εντελώς διαφορετική φαίνεται πως είναι πλέον η ιδέα που έχει η νέα γενιά για το Δημόσιο. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από έρευνα της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής, στην οποία πήραν μέρος νέοι άνθρωποι, ηλικίας από 18 ώς 34 ετών. 
Μόνο το 5% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι ενδιαφέρεται να εργαστεί στο Δημόσιο, ενώ η πλειονότητα (66,4%) λέει ότι θα έφευγε από την Ελλάδα εάν είχε τη δυνατότητα.



Ειδικότερα, στο ερώτημα «ποιο σχέδιο σας εκφράζει περισσότερο όσον αφορά στο μέλλον σας;» το 36% απαντά «να δημιουργήσω δική μου επιχείρηση», το 34,1% «να εργαστώ ως μισθωτός στον ιδιωτικό τομέα», το 10,7% «να μετακομίσω σε αγροτική περιοχή και να ασχοληθώ με γεωργικές καλλιέργειες» και το 5% «να εργαστώ στο Δημόσιο».


Ενδεικτικό παράδειγμα για την ιδέα που έχουν οι νέοι για το Δημόσιο είναι και το γεγονός ότι σε ποσοστό 67,2% τό θεωρούν ως «το κύριο εμπόδιο στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας».


Στην ερώτηση «αν σας δινόταν η ευκαιρία, θα φεύγατε από την Ελλάδα;», το 66,4% απαντά «ναι» και το 22,6% απαντά «όχι».


Στην ερώτηση «ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι άνθρωποι στη χώρα μας;», οι περισσότεροι (64%) απαντούν «η ανεργία».


Τέλος, η πλειονότητα (62,6%) των ερωτηθέντων τάσσεται κατά της αποχώρησης της χώρας από την Ευρωζώνη. Υπέρ της επιστροφής στη δραχμή δηλώνει το 26,7% των ερωτηθέντων.
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
4-12-2011

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν έμπαιναν μόνο με μέσο. Π.χ προσωπικά διορίστηκα με γραπτό διορισμό του ασέπ. Δεν παρακάλεσα κανένα, δεν υποχρεώθηκα σε κανένα. Η ισοπέδωση αν δεν είναι σκόπιμη προκειμένου να διχάσει είναι τουλάχιστον ανόητη...

Ανώνυμος είπε...

ε ναι ο πρέζα συνηθίζει να ισοπεδώνει τα πράγματα.. για τους δικούς του σκοπούς, όχι πάντα από βλακεία

Ανώνυμος είπε...

Πρέζα μην πιστεύεις πολύ στις δημοσκοπήσεις. Αυτό με την επιστροφή στη δραχμή πχ ή με το δημόσιο (5%! ναι, καλά). Είναι φτιαχτά. Αν οι Γερμανοί πουν δραχμές, θα βγουν νέες, που θα λεν ναι στη δραχμή 80%. Αν θελαν την Ευρωζώνη οι Έλληνες γιατί δεν έκαναν το δημοψήφισμα ο ΓΑΠ - Σαμαράς; Σου θυμίζω ότι έβγαινε 55% ΟΧΙ, στα γκάλοπ το ίδιο ερώτημα πριν Παπαδήμιο. Όσο για το δημόσιο, κοίτα τις ουρές που ρωτάνε στον ΟΑΕΔ ακόμα και για 5μηνα προγράμματα σε δήμους. mitsos175.