Πέμπτη, Δεκεμβρίου 22, 2011

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ Κ. ΚΟΥΝΕΒΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΣΟΓΛΑΝΟΣ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΜΕΤ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ


Έχουν περάσει τρία χρόνια από την βραδιά της 21ης Δεκεμβρίου του 2008, όταν η συνδικαλίστρια καθαρίστρια, Κωνσταντίνα Κούνεβα, δεχόταν δολοφονική επίθεση με βιτριόλι από αγνώστους δράστες έξω από το σπίτι της στα Πετράλωνα.
Η περιπέτεια της υγείας της συγκλόνισε το πανελλήνιο και το τελευταίο διάστημα λόγω των συνεχών χειρουργικών επεμβάσεων είναι αναγκασμένη να μεταβαίνει σε νοσοκομείο της Γαλλίας, προκειμένου να αποκαταστήσει τα σοβαρά προβλήματα όρασης που έχει υποστεί.



Συνταξιούχος του ΙΚΑ πλέον η Κωνσταντίνα Κούνεβα, είναι υποχρεωμένη να ζει με 535 ευρώ το μήνα και παράλληλα να καλύπτει από την τσέπη της ένα μεγάλο μέρος του κόστους των χειρουργικών επεμβάσεων.


Συμπαραστάτες στον αγώνα της δεκάδες επώνυμοι και ανώνυμοι Έλληνες που της συμπαραστέκονται σιωπηλά όλα αυτά τα χρόνια τόσο στην Αθήνα όσο και στην Γαλλία.


Παράλληλα με τη θεραπεία της, παρακολουθεί όσο μπορεί την πορεία των ερευνών για τον εντοπισμό των δραστών της άνανδρης επίθεσης, που εδώ και τρία χρόνια δεν έχουν αποδώσει καρπούς. 

Παρά την περιπέτειά της, η Κωνσταντίνα Κούνεβα παραμένει ενεργό μέλος του συνδικαλιστικού κινήματος ως γραμματέας στο σωματείο των καθαριστριών, σε μια εποχή που ο μισθός μιας καθαρίστριας έχει πέσει από τα 600 στα 400 ευρώ.
Πέτρος Κατσάκος-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
ΠΡΕΖΑ TV
22-12-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: