Παρασκευή, Δεκεμβρίου 16, 2011

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ


Αιγύπτιοι διαδηλωτές πυρπόλησαν αυτοκίνητα και επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον μελών της στρατιωτικής αστυνομίας στο Κάιρο νωρίς το πρωί σήμερα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και πηγή ασφαλείας, έπειτα από τις φήμες που κυκλοφόρησαν ότι ένας ακτιβιστής, που συμμετείχε σε καθιστική διαμαρτυρία, τέθηκε υπό κράτηση και ξυλοκοπήθηκε.

Η αστυνομία πυροβόλησε στον αέρα λίγο μετά τα ξημερώματα για να απομακρύνει τους περίπου 300 διαδηλωτές, οι οποίοι είχαν εξοργιστεί από τις φωτογραφίες που ανέβηκαν στο Διαδίκτυο και δείχνουν έναν ακτιβιστή άγρια χτυπημένο, είπαν οι αυτόπτες μάρτυρες.
"Φήμες λένε ότι τον ξυλοκόπησαν άγρια και βρίσκεται στο νοσοκομείο," είπε ένας γιατρός σε αυτοσχέδιο νοσοκομείο που στήθηκε για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στους τραυματισμένους διαδηλωτές.
"Αυτό έκανε τον κόσμο να βγει στους δρόμους να διαμαρτυρηθεί." Δεν υπήρξε άμεση αντίδραση από τις αρχές ασφαλείας, αλλά πηγή ασφαλείας δήλωσε ότι πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν στα επεισόδια.
Ο ακτιβιστής, ο οποίος όπως έγινε γνωστό ονομάζεται Αμπούντι Ιμπραήμ συνελήφθη ενώ απομακρυνόταν από την καθιστική διαμαρτυρία, που πραγματοποιείτο έξω από το κτίριο που στεγάζεται το υπουργείο Εσωτερικών στο κέντρο του Καϊρου.
Βίντεο που κυκλοφόρησε στο Facebook δείχνει έναν νεαρό άνδρα που ονομάζεται Ιμπραήμ, με μελανιές στο πρόσωπο και πρησμένα τα μάτια, να στηρίζεται από πλήθος ανθρώπων.
Οι διαδηλωτές έχουν καταλάβει έναν χώρο έξω από το υπουργείο από τα τέλη Νοεμβρίου και ζητούν την παραίτηση της υποστηριζόμενης από το στρατό κυβέρνησης.
ΠΡΕΖΑ TV
16-12-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: