Πέμπτη, Δεκεμβρίου 15, 2011

ΜΠΑΡΑΖ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΗ NEWSPHONE HELLAS


Με στόχο να ανακληθούν όλες οι μέχρι σήμερα απολύσεις και να μη γίνουν άλλες, να σταματήσει τώρα η ανακύκλωση του προσωπικού, η δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης και οι τρομοκρατικές μεθοδεύσεις με τις προειδοποιήσεις συμμόρφωσης, οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Newsphone» συμμετειχαν σημερα στη προειδοποιητική στάση εργασίας (6 π.μ.-10 π.μ.) που έχει κηρύξει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ).

Υπενθυμίζεται ότι η εργοδοσία της εταιρείας έχει καταφύγει τις τελευταίες μέρες σε ένα μπαράζ απολύσεων με πρώτους στη λίστα όσους εργαζόμενους είχαν συνδικαλιστική δράση και επαφή με το ΣΕΤΗΠ. Οπως άλλωστε καταγγέλλει το συνδικάτο, οι συνθήκες στο χώρο δουλειάς γίνονται καθημερινά όλο και χειρότερες, καθώς η εργοδοσία ξεκίνησε «με τις αξιολογήσεις, προχώρησαν με τα χαρτιά συμμόρφωσης και συνεχίζουν με απολύσεις παλαιότερων εργαζόμενων, με σκοπό να τους αντικαταστήσουν με νέους "φθηνότερους"».
Το ΣΕΤΗΠ καταγγέλλει ότι η προσπάθεια χτυπήματος της συνδικαλιστικής δράσης, όπως αυτή εκφράζεται με τις απολύσεις εργαζομένων με συνδικαλιστική δράση, η πρόσφατη απαγόρευση εισόδου στην εταιρεία των συνδικαλιστών του ΣΕΤΗΠ από «μπράβους» κλπ., φανερώνει ότι «η εργοδοσία σκοπεύει το επόμενο διάστημα να χτυπήσει ακόμα περισσότερο τα εργασιακά δικαιώματα, να συνεχίσει με μεγαλύτερη ένταση την τρομοκρατία και την εντατικοποίηση της δουλειάς. Αυτό που φοβάται η εργοδοσία είναι η συντονισμένη και οργανωμένη πάλη των εργαζομένων μέσα από το συνδικάτο που μπορεί να φρενάρει την επίθεση και να κάνει αποτελεσματικότερη τη διεκδίκηση αιτημάτων, με βάση τις δικές μας ανάγκες».
rizospastis


ΠΡΕΖΑ TV
15-12-2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΩΣ ΑΠΟΛΥΘΕΙΣ ΔΗΛΩΝΩ ΟΤΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΣΥΜΟΡΦΟΧΑΡΤΙΑ. ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ Ο ΦΘΗΝΟΤΕΡΟΣ. ΚΑΜΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΜΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΑ ΣΟΥ ΚΑΜΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ. ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΝ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟΥΣ ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ 11880 ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΤΟΥΣ ΤΗΛ.ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΟΥ ΔΣ?