Παρασκευή, Ιανουαρίου 13, 2012

ΟΙ ΝΕΕΣ 17 ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!COPY PASTE ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ-ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΥΠΟΘΗΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


Μέσα στις επόμενες 17 ημέρες κρίνονται όλα, καθώς στις 29 του μήνα οι Ευρωπαίοι ηγέτες -κι έχοντας προηγηθεί στις 24 Ιανουαρίου το πλέον κρίσιμο Eurogroup- θα κρίνουν το εάν πρέπει ή δεν πρέπει δοθεί το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, αξιολογώντας τις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τη Τρόικα, που ξεκινούν την ερχόμενη Τρίτη.



Στο τραπέζι των διαβουλεύσεων, θα τεθεί κατ' αρχήν η πρόοδος που έχει συντελεστεί στο πεδίο των διαρθρωτικών αλλαγών και όπως τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, γι' αυτόν ακριβώς το λόγο θα πρέπει να έχει ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο έως τις 19 Ιανουαρίου δηλαδή πριν τη τελική φάση των διαπραγματεύσεων για το νέο πακέτο των 130 δισ ευρώ, καθώς το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να έχει στα χέρια του τουλάχιστον τον νόμο που κλείνει τις εκκρεμότητες με τα φορτηγά, τους δικηγόρους, τους συμβολαιογράφους.


Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα είναι, όμως και τα νεώτερα στοιχεία για το Έλλειμμα του 2011, καθώς από το εύρος των αποκλίσεων θα εξαρτηθεί πόσα επιπλέον μέτρα θα απαιτηθούν το 2012 για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι. Σε κάθε περίπτωση ο στόχος για 9% θα πρέπει να θεωρείται όνειρο απατηλό και το θρίλερ που θα παίζεται μέχρι τη τελευταία στιγμή θα έχει να κάνει με το εάν το Έλλειμμα θα συγκρατηθεί σε μονοψήφιο αριθμό. Αρκεί να αναφέρει κανείς ότι μισή μονάδα απόκλισης συνεπάγεται ανάγκη πρόσθετη προσαρμογής περίπου 1,2 δισ. ευρώ.


Επί του παρόντος και σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία του ΓΛΚ, το Έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού το 2011 διαμορφώθηκε στα 21,6 δισ ευρώ δηλαδή στο 9,9% του ΑΕΠ. Τα καθαρά έσοδα παρά τη θετική έκπληξη του Δεκεμβρίου, έφτασαν στα 49,9 δισ ευρώ με υστέρηση 1,3 δισ ευρώ, ενώ οι δαπάνες συγκρατήθηκαν στα 68,8 δισ ευρώ, δηλαδή 665 εκατ. ευρώ χαμηλότερα. Ως "μαξιλάρι" λειτούργησε το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, καθώς ενώ τα έσοδα έφτασαν στα 3,8 δισ ευρώ- δηλαδή 442 εκατ. ευρώ πάνω από τις προβλέψεις- οι δαπάνες "ψαλιδίστηκαν" περαιτέρω κατά 282 εκατ. ευρώ, μένοντας στα 6,6 δισ ευρώ.


Οι καθοριστικοί παράγοντες για τη τελική διαμόρφωση του περσινού Ελλείμματος θα είναι οι εισπράξεις του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου, επί των φόρων που βεβαιώθηκαν έως τις 31/12 του 2011, το ύψος των επιστροφών φόρου που θα κληθεί να καταβάλει το υπουργείο Οικονομικών αλλά πάνω απ΄ όλα οι δαπάνες των ασφαλιστικών Ταμείων και των νοσοκομείων, που "φούσκωναν" το Έλλειμμα στο 10,5% στο τέλος Νοεμβρίου.
http://www.iefimerida.gr/


ΠΡΕΖΑ TV
13-1-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: