Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2012

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ- ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ALCΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ


...ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΔΡΑΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ...ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
Κόλαφος για το σημερινό πολιτικό σύστημα ήταν τα αποτελέσματα  Πανελλήνιας δημοσκόπησης που μεταδόθηκαν από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Τη δημοσκόπηση διενήργησε η ALCO μεταξύ  23 και 26 Ιανουαρίου με την μέθοδο των τηλεφωνικών  συνεντεύξεων.
Στα κυριότερα χαρακτηριστικά της συμπεριλαμβάνεται το γεγονός ότι το 25% των ψηφοφόρων γυρνά την πλάτη στο σημερινό πολιτικό σύστημα, προσανατολιζόμενο σε λευκό , άκυρο,  αποχή κλπ.


Στα αξιοσημείωτα επίσης η επιβεβαίωση της ραγδαίας πτώσης του ΠΑΣΟΚ,  η εξαιρετικά αρνητική άποψη της κοινής γνώμης για τον Γιώργο Παπανδρέου, η άνοδος της ΔΗΜΑΡ (που διεκδικεί την δεύτερη θέση και επί των εγκύρων ψηφοδελτίων, όπως και τα υψηλά ποσοστά  δημοφιλίας του  Φ. Κουβέλη.
                
Συγκεκριμένα, τα κυριότερα αποτελέσματα της δημοσκόπησης είναι:

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ (ΓΕΝΙΚΑ)

ΠΑΣΟΚ 11,1
ΝΔ 21,7
ΚΚΕ 7,7
ΛΑΟΣ 5
ΣΥΡΙΖΑ 6,1
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ  ΠΡΑΣΙΝΟΙ  2,1
ΔΗΣΥ 1,9
ΔΗΜΑΡ 8
ΧΡΑΥΓΗ 1,2
ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 1,1
ΑΛΛΟ 4 ΑΠΟΧΗ 16,5
ΔΞ ΔΑ 5,4

Επί των εγκύρων, τα ποσοστά των κομμάτων είναι:   

ΠΑΣΟΚ 15
ΝΔ 29
ΚΚΕ 10,5
ΛΑΟΣ 6,5
ΣΥΡ 8
ΔΗΜΑΡ 10,5
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 3
ΔΗΣΥ2,5    


star.gr


ΠΡΕΖΑ TV
26-1-2012

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στη δεύτερη θέση έπεσε πλέον το ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου των πολιτών της Αχαΐας σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της DATA RC.
Συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ απέχει πολύ από το 52, 7% που συγκέντρωσε στις εκλογές του 2009, καθώς πλέον τα ποσοστά του αγγίζουν μόλις το 16,7% και βρίσκεται πια στην δεύτερη θέση στην πρόθεση ψήφου και το προβάδισμα αποκτά η Νέα Δημοκρατία με 18,7%, επί των εγκύρων
Τα στοιχεία της δημοσκόπησης φέρουν το ΠΑΣΟΚ να απεχεί πια λίγο -σε πρόθεση ψήφου των πολιτών- από το ΚΚΕ (16%), που εμφανίζεται ως τρίτο κόμμα προτίμησης στην Αχαΐα, ακολουθούμενο από τη Δημοκρατική Συμμαχία (12,6%) και το ΣΥΡΙΖΑ (11,9%).

Η έρευνα έγινε με τηλεφωνικές συνεντεύξεις και το μέγεθος του δείγματος ανέρχεται σε 604 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18 ετών και άνω.

Ανώνυμος είπε...

Eλπιδοφόρα μηνύματα φέρνουν οι εκλογές ανάδειξης των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη. Στις 5 ΕΛΜΕ του νομού οι αριστερές δυνάμεις είδαν σημαντική αύξηση τηςεπιρροής τους. Συγκεκριμένα, το άθροισμα των ποσοστών των συνδικαλιστικών δυνάμεων στις 5 αυτές ΕΛΜΕ, που πρόσκεινται στο ΚΚΕ, το ΣΥΡΙΖΑ, ανένταχτους και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συγκεντρώνει τη μεγάλη πλειοψηφία των ψηφισάντων (58%) και καταδεικνύει μια πρωτοφανή αριστερή δυναμική, η οποία μπορεί να πάρει, μέσα από ενωτικές διαδικασίες, ακόμα μεγαλύτερη έκταση. Αντιθέτως, οι δυνάμεις της ΝΔ (ΔΑΚΕ) είχαν μείωση ενώ τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΚ) κατέρρευσαν. Στα συγκεντρωτικά αποτελέσματα πρώτη δύναμη αναδεικνύεται η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ (ΠΑΜΕ) με ποσοστό 25% ενώ ακολουθεί η ΔΑΚΕ με 24%. Τρίτη δύναμη είναι η Αγωνιστική Συνεργασία (ΣΥΡΙΖΑ κλπ) με 23% ενώ ακολουθούν οι ΠΑΣΚ (14%) και οι Παρεμβάσεις (ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ) με 10%. Πηγή: WWW.ISKRA.GR