Κυριακή, Ιανουαρίου 15, 2012

ΠΑΤΡΑ ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΡΙΣΗΣ - ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΚΑΙ ΜΙΣΕΣ ΜΕΡΙΔΕΣ ΣΤΗ ΜΙΣΗ ΤΙΜΗ...


Η κρίση έχει χτυπήσει αλύπητα και τα εστιατόρια της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής και είναι εμφανέσταση με μια απλή βόλτα. Πολλά μαγαζιά άδεια ή με μια, δυο παρέες τις καθημερινές, με τους  ιδιοκτήτες τους να χαμογελούν κάπως, κάποια Σαββατοκύριακα. Στο πλαίσιο αυτό αρκετοί καταστηματάρχες  εφευρίσκουν τρόπους για να προσελκύουν πελάτες.



Και στην Πάτρα έχει κάνει την εμφάνισή του το σύστημα της "μισής μερίδας - μισής τιμής", αλά παλαιά...


Είναι χαρακτηριστικό ότι  καταγράφονται περιπτώσεις, όπου πελάτες ζητούν μισή  σαλάτα, μισή φέτα και μισή μερίδα από ένα κυρίως πιάτο, και πολλές ακόμα, όπου οι θαμώνες περιορίζουν την παραγγελία στο ελάχιστο.


Έτσι είναι σύνηθες πια μια μερίδα να μοιράζεται στα δύο, ενώ πλέον είναι σπάνιο, το άλλοτε κυρίαρχο φαινόμενο, να μένει φαγητό στα πιάτα.


Την ίδια ώρα καταστηματάρχες κάνουν προσφορές, είτε μέσω εκπτωτικών κουπονιών, είτε καθορίζοντας μέρες, κατά τις οποίες τα εδέσματα προσφέρονται στη μισή τιμή.


Η οικονομική στενότητα είναι τόσο μεγάλη, που ακόμα και  ψησταριές στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή  αναγκάστηκαν να ρίξουν τις τιμές στα σουβλάκια και τις πίτες, που θεωρούνταν από τις πιο φθηνές επιλογές...


Η αγωνία των καταστηματαρχών για να μπορέσουν να παραμείνουν ανοικτές οι επιχειρήσεις τους είναι έντονη και το εγχείρημα δυστυχώς φαντάζει δύσκολο αν εξακολουθήσουν τα ισχύονα οικονομικά δεδομένα. Τα λουκέτα δεν λείπουν, ενώ την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στα καταστήματα εστίασης καρδιοχτυπούν όχι μόνο για το  πόσα μεροκάματα θα κάνουν, αλλά για το κατά πόσο  ακόμα θα έχουν ακόμα δουλειά...


 Ελευθερία Μακρυγένη - thebest.gr
ΠΡΕΖΑ TV
15-1-2012

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μη ξεχνάμε όμως, πως η Πάτρα είναι πολύ ακριβή πόλη. Κάτι που θα φας στην Πάτρα με 13-14 ευρώ, θα το φας στην Κρήτη με 8 το πολύ 9 ευρώ. Δηλ. σχεδόν μισή τιμή!!! Στα σουβλατζίδικα της Πάτρας ο γύρος πίτα κυμαίνεται στα 2,20 με 2,50 ευρώ, ενώ στην Κρήτη ναι μεν κάνει 3 ευρώ, αλλά είναι πιο χορταστικός από 2 πατρινούς γύρους! Δεν ξέρω γιατί τέτοια διαφορά... Ο ανταγωνισμός στα φαγάδικα της Κρήτης ρίχνει τις τιμές, ή μήπως οι πατρινοί είναι άπληστοι?