Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2012

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ-ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΕΤΣΙ;;;


ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΥΓΓΕΝΗ ΤΟΥ ΜΕΣΑ... ΄Η ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΣΟΝ;;;ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΤΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ;;;
Θα τηρηθούν με απόλυτη αντικειμενικότητα τα κριτήρια για ανανέωση 350 συμβάσεων στην ΕΡΤ, διαβεβαίωσε ο υπουργός Επικρατείας. 
    "Είναι μείζον ζήτημα για την κυβέρνηση να μην γίνει καμία παρέμβαση στην ανανέωση των συμβάσεων των 350 συμβασιούχων στην ΕΡΤ", δήλωσε στη Βουλή ο Παντελής Καψής, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι ο ίδιος θα ελέγξει προσωπικά αυτό "το ευαίσθητο θέμα" ώστε, όπως είπε, "να τηρηθούν με απόλυτη αντικειμενικότητα τα κριτήρια". 



    Με αφορμή επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κώστα Κιλτίδη, σχετικά με την διακοπή της εκπομπής "Μουσική Παράδοση" από την ΕΡΤ, ο κ. Καψής παρέπεμψε στη διοίκηση της ΕΡΤ, καθώς, όπως σημείωσε, είναι δική της ευθύνη και όχι του εκάστοτε υπουργού ή της κυβέρνησης, ενώ τόνισε την ανάγκη αυτοτέλειας της κρατικής τηλεόρασης.


    Απαντώντας δε στον κ. Κιλτίδη, που κάλεσε τη Δικαιοσύνη και τους εισαγγελείς να παρέμβουν και να διενεργήσουν οικονομικό έλεγχο στην ΕΡΤ, ο υπουργός Επικρατείας συμφώνησε μεν ότι το ζήτημα οικονομικού ελέγχου στην κρατική τηλεόραση "είναι υπαρκτό" και "πρέπει να αντιμετωπιστεί", ωστόσο επεσήμανε ότι "η σημερινή διοίκηση έκανε σοβαρή δουλειά".


    "Πρέπει να περιφρουρήσουμε την αυτοτέλεια της κρατικής τηλεόρασης. Θέλουμε μια ΕΡΤ κρατική και όχι κυβερνητική, που θα πρέπει να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον", τόνισε ο κ. Καψής. 


    Παράλληλα, έδωσε έμφαση στο έργο της ανεξάρτητης Ειδικής Επιτροπής για την αναδιοργάνωση της ΕΡΤ, επικεφαλής της οποίας είναι ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος, η οποία, όπως υπογράμμισε ο υπουργός, θα διατυπώσει τις αρχές και τις διαδικασίες για να διασφαλιστεί και ο οικονομικός έλεγχος και η λειτουργία της κρατικής τηλεόρασης, υπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον.
ΠΡΕΖΑ TV
20-1-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: