Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2012

ΗΣΑΠ:ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΗΣΑΠ


Καταγγελίες που αφορούν το ύψος των εφάπαξ αποζημιώσεων που δίνονταν έως και το περασμένο καλοκαίρι στους εργαζομένους της πρώην ΗΣΑΠ ΑΕ διερευνά ήδη το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.
Καταγγελίες που αφορούν το ύψος των εφάπαξ αποζημιώσεων που δίνονταν έως και το περασμένο καλοκαίρι στους εργαζομένους της πρώην ΗΣΑΠ ΑΕ διερευνά ήδη το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης. Την εντολή για διερεύνηση έδωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών, Αριστείδης Μπουρδάρας, ύστερα από καταγγελία για παροχή από τη ΣΤΑΣΥ διπλάσιας αποζημίωσης, ύψους 33.000 ευρώ στους εργαζομένους της πρώην ΗΣΑΠ ΑΕ, αντί των 15.000 ευρώ που λαμβάνουν οι υπόλοιποι υπάλληλοι των πρώην ΤΡΑΜ και ΑΜΕΛ.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η αποζημίωση των 15.000 ευρώ προέκυπτε από αναθεωρήσεις του ποσού που οριζόταν από διάταγμα του 1970. Ομως το ποσό αυτό είχε αναθεωρηθεί προς τα πάνω το 2003 στην ΗΣΑΠ ΑΕ και στη συνέχεια αποτυπώθηκε και στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ύστερα από θετική γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας της ΗΣΑΠ.
Ωστόσο πριν από λίγο καιρό έφτασε στο Σώμα Επιθεωρητών ανώνυμη καταγγελία για το ζήτημα, με αποτέλεσμα και το υπουργείο Μεταφορών να ζητήσει τη διερεύνηση του θέματος.
ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV
23-1-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: