Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2012

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: ΟΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΤΖΙΧΑΝΤ



O "ιερός πόλεμος (τζιχάντ) δεν θα σταματήσει" δήλωσαν σήμερα οι Ταλιμπάν, αναγνωρίζοντας την "ενίσχυση των πολιτικών προσπαθειών" μαζί με τη διεθνή κοινότητα ώστε να τερματιστεί η σύγκρουση που μαίνεται στο Αφγανιστάν εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια.
Οι αφγανοί αντάρτες δήλωσαν πρόσφατα διατεθειμένοι, υπό όρους, να ανοίξουν γραφεία στο εξωτερικό για να αρχίσουν διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, κίνηση που αποτελεί ένα πρώτο ιστορικό βήμα εκ μέρους τους από τα τέλη του 2001.

Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει διακοπή των μαχών, προειδοποίησαν σε ανακοίνωσή τους οι Ταλιμπάν, οι επιθέσεις των οποίων στο Αφγανιστάν συνεχίζονται αδιάκοπα τις τελευταίες εβδομάδες.
Οι Ταλιμπάν "σύμφωνα με τα αιτήματα του έθνους, κάνουν τζιχάντ εδώ και τουλάχιστον μιάμισι δεκαετία για να εδραιώσουν μια ισλαμική κυβέρνηση", εξηγούν στην ανακοίνωσή τους που είναι γραμμένη στη διάλεκτο παστούν (όπως είναι η εθνότητά τους) περιλαμβάνοντας και τα πέντε χρόνια τους στην εξουσία (1996-2001), πριν από τη στρατιωτική επέμβαση των χωρών της Δύσης με την οποία εκδιώχθηκαν, στα τέλη 2001.
"Για την επίτευξη του στόχου αυτού, την ειρήνη και τη σταθερότητα στο Αφγανιστάν, το Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν (που συγκροτούν οι Ταλιμπάν) τον τελευταίο καιρό εντατικοποίησε τις πολιτικές του προσπάθειες.
Διαπραγματεύσεις πραγματοποιούνται με τη διεθνή κοινότητα για την επίλυση της κατάστασης", προσθέτουν.
"Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει παραίτηση από τον τζιχάντ ή αποδοχή του Συντάγματος της κυβέρνησης της Καμπούλ", αναφέρουν οι Ταλιμπάν στην επίσημη ιστοσελίδα τους "Η φωνή του τζιχάντ".
ΠΡΕΖΑ TV
12-1-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: