Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2012

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ


Κατέληξε το βράδυ της Τρίτης, στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν έπειτα από τροχαίο, ο μεγάλος Έλληνας σκηνοθέτης και ποιητής των εικόνων, Θόδωρος Αγγελόπουλος.
Ο 77χρονος σκηνοθέτης μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο του Φαλήρου έπειτα από τροχαίο ατύχημα που συνέβη στις 7 το απόγευμα της Τρίτης στον περιφερειακό δρόμο της Δραπετσώνας.
Ο σκηνοθέτης βρισκόταν στο σημείο για τα γύρισμα της νέας του ταινίας «H άλλη θάλασσα» και τη στιγμή που διέσχιζε το οδόστρωμα, μετά το πρώτο τούνελ του περιφερειακού, παρασύρθηκε από ιδιωτική μοτοσικλέτα που οδηγούσε ειδικός φρουρός, ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας.
Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ίσως ο πιο γνωστός Έλληνας κινηματογραφιστής στο εξωτερικό, γεννήθηκε στις 27 Απριλίου 1935 στην Αθήνα όπου και πέρασε τα παιδικά του χρόνια.
Το 1961 μετέβη στη Γαλλία όπου σπούδασε φιλοσοφία και κινηματογραφική τέχνη. Από το 1964, όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, ασχολήθηκε αρχικά με την κριτική και αργότερα με την σκηνοθεσία.
Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του ήταν η «Αναπαράσταση» (1970) που βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης και σε ξένα φεστιβάλ.
Τη δεκαετία του 1970 σκηνοθέτησε μερικές από τις πιο γνωστές ταινίες του: τις «Μέρες του ‘36» (1972), τον πολυβραβευμένο «Θίασο» (1974) και τους «Κυνηγούς» (1977). Ο «Μεγαλέξαντρος» το 1980 απέσπασε το Χρυσό Λιοντάρι στη Βενετία.
Ακολούθησαν το «Ταξίδι στα Κύθηρα» (1984), ο «Μελισσοκόμος» (1986) και το «Τοπίο στην Ομίχλη» (1988) και το «Μετέωρο βήμα του Πελαργού» (1991), όλες πολυβραβευμένες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το 1995 «Το βλέμμα του Οδυσσέα» κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στις Κάννες ενώ τρία χρόνια αργότερα, το 1998, το Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες κέρδισε η «Μία αιωνιότητα και μία ημέρα».
Το 2004 παρουσίασε το πρώτο μέρος της τριλογίας που ετοίμαζε, το «Λιβάδι που δακρύζει».


Πολλά αφιερώματα που τιμούν τη δουλειά του Θόδωρου Αγγελόπουλου έχουν πραγματοποιηθεί σε όλο τον κόσμο. Είχε αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας των Πανεπιστημίου των Βρυξελλών, του Πανεπιστημίου X Ναντέρ (Nanterre) στο Παρίσι και του Πανεπιστημίου του Έσσεξ (Essex). Μαζί με τον Βασίλη Ραφαηλίδη υπήρξε συνιδρυτής του περιοδικού Σύγχρονος Κινηματογράφος.
Newsroom ΔΟΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ : ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ --ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ...--
ΘΙΑΣΟΣ: ΔΕΙΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ - Η ΕΚΠΟΜΠΗ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΓΥΡΙΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΙΑ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ
ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ - ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ,ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΒΕΓΓΟ
ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΛΕΣ ΜΟΥ ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ...ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ...ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΟΙΡΑ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ:ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΤ1...ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ...

ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΟΠΙΟ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ – ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΤΑΙΝΙΑ



ΠΡΕΖΑ TV
24-1-2012

21 σχόλια:

prince serengeti είπε...

ΤΑ ΘΕΡΜΟΤΕΡΑ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ.ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΚΕΠΑΣΕΙ.ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΘΕΟΔΩΡΕ

Ανώνυμος είπε...

mpatsoi gourounia dolofonoi

Ανώνυμος είπε...

Ρε μέχρι και εκτός "υπηρεσίας" σκοτώνουν οι μπάτσοι τελικά! Πως στο διάολο τον πήρε σβάρνα ο τσόγλανος;

Ανώνυμος είπε...

κωλόμπατσοι.

καλό ταξίδι Αγγελόπουλε.

Ανώνυμος είπε...

Καλό ταξίδι στο μεγάλο αυτό Αγωνιστή σκηνοθέτη που δολοφονήθηκε απο αστυνομικό που τον πάτησε με την υπερησιακή του μηχανή...

Ανώνυμος είπε...

μεγαλη απωλεια!!σκαστε ζωα 129 135 201 623ξερετε τις συνθηκες???μπορει ναταν ο καθενας!!!αι στο πεο με τον καθε εμπαθη καθυστεριμενο!!αυτο εχετε να πειτε ΓΟΜΑΡΙΑ!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

630 ΣΩΣΤΟς ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕ ΑΛΛΟΥ....ΣΤΟ ΔΙΧΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ..ΝΤΡΟΠΗ

Ανώνυμος είπε...

Sta arhidia mae

Ανώνυμος είπε...

6.30 kai 7.07 αντε γαμηθειτε σκατοφασιστομουτρα. βρωμαααα τελειωσε το καρναβαλι μαλακα ? ΓΑΜΙΕΤΑΙ Η ελ.ας

Andreas είπε...

καλά πόση ώρα έκανε να περάσει τον δρόμο????
Εαν τον χτυπούσε μπουγατσατζής θα το έγραφαν άραγε????

Ανώνυμος είπε...

kai h manoula sou 10:37

Ανώνυμος είπε...

η κηδεία του θα γίνει σε δυο εβδομάδες...

Ανώνυμος είπε...

Θα τον ταριχεύσουν?

Ανώνυμος είπε...

10.58 κωλομπατσε μακαρι να σε καψει ζωντανο το μπουκαλι καποιου συντροφου. πουσταρα δουλε τραβα στην κωλουπηρεσια σου να σε γαμησει κανενας καραβανας. τελειωνουν τα ψωμια σας σκυλια του συστηματος. ενας ενας θα πληρωσετε και εσεις και οι βρωμοφασιστες που κανετε αλλαξοκωλιες γαμω τα παιδια σας

Ανώνυμος είπε...

1019 ρε ορκ ΦΑΣΙΣΤΑ κλοουν αντε δες το μπραφ 17 ζωοοοοοοοοοο!φασιστα που σχολιαζεις ΜΑΛΑΚΟΑΠΛΥΤΕ!!!!!!το καρναβαλι ακομα δεν αρχισε αλλιως βλακο ηληθια πορνη θα σε ειχαν καψει οι ιδιοι σου οι απλυτοσυντροφοι!!!!μειοψηφια στο ιδιο σας το σαιντ ειστε!!οταν θα γραφω λαθροπορνη μπραφ 17 θα ειναι για σενα!!α και για το γαμω την γελας συμφωνω!!αλλα ειπαμε με τοσο εμπαθεια που εχεις λαθρολαγνα για μπατσους σε σημειο τυφλωσεις ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΟΣΕΣ ΜΑΠΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΑΠΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΕΧΕΙΣ ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΛΙΤΖΑΡΙΣΜΑΤΑ ΣΟΥΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ???ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΠΡΑΦ 17 ΓΑΜΩ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΣΟΥ!!!

Ανώνυμος είπε...

"μπορει ναταν ο καθενας!!!"

οχι αγορινα, δεν θα ηταν ο καθενας... ο καθενας που λες δεν κανει σουζες και κωλιες, ουτε τρεχει με 200χλμ/ωρα ξεροντας πως δεν υπαρχει ουτε μία περιπτωση να τον γραψουν - ο καθενας προσεχει, δεν κανει μαλακιες

αλλα ενα μαλακισμενο που μικρο εκανε κοντρες και σουζες και μετα τον διορισαν με βυσμα και ξερει πως ο,τι κι αν κανει δεν θα τιμωρηθει - αυτος ειναι ο δολοφονος

καταλαβες τη διαφορα? αιντε μπραβο...

υγ. βγηκε και ο ΒΡΩΜΑΑΑΑΑΑΑ απο κατω να πει τί? ενας μπατσος προκαλεσε θανατηφορο τροχαιο και γι αυτο φταινε οι λαθροπορνες, οι ορκ και οι μπραφ 17

ενταξει ρε μουνοπαντιερα, να του δωσουμε και παρασημο του διορισμενου σκατατζη σου και να κανουμε κι ενα πογκρομ στα τσαντιρια της Πατρας κι αλλο ενα στα Εξαρχεια

για καθε μπατσο που προκαλει τροχαιο θα συλλαμβανουμε εναν της ΔΗΜΑΡ

τί λεει, γκαβλωσες τωρα?
εφτασε τα 4 εκατοστα?

Ανώνυμος είπε...

311 ρε πανβλακα ΗΛΗΘΙΑ εβγαλες το πορισμα μωρη λαθρολαγνα πορνη?????ησουν εκει και τα ειδες αυτα???ηθελε ο αλλος που μπορει ναταν οποισδηποτε να σκοτωσει??ολοι ανεστητα ορκ σαν εσεν ειναι ρε ζωαρααααααααααα???περασε ο καημενος τον δρομο νυχτιατικα σε περιφερειακο και εγινε το κακο!!!!!ΜΑ ΚΑΛΑ ΤΟΣΟ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΣΤΕ ΡΕ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ????ΛΕΣ ΡΕ ΜΠΑΝΠΟΥΙΝΕ ΤΟ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ Η ΖΩΗ ΤΟΥ?????ΑΛΛΑ ΤΙ ΛΕΩ ΤΕΤΟΙΑ ΜΟΥΛΑΡΙΑ ΜΕ ΧΟΛΗ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΑΠΤΟ ΓΑΜΩΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΣΤΑΤΟΨΥΧΑ ΤΟΜΑΡΙΑ!!!!ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ ΜΟΥΛΑΡΙΑ ΛΑΘΡΟΠΟΡΝΕΣ!!!!!ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΜΗΧΑΝΟΒΙΟΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΨΟΦΙΣΕΤΕ ΣΑΝ ΣΚΥΛΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!!!!ΜΠΡΑΦ 17!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

311 θες να πεις πως ετρεχε και εκανε σουζες αυτος που τον πατησε και εαν ησουν εσυ δε θα χτυπουσες εναν ηληκιωμενο που διασχιζει νυχτιατικα ενα περιφεριακο δρομο!!!!!ρε μεγαλε ειπαμε να μισουμε τους μπατσους αλλα ας βγαλουμε και τις παροπηδες...ειπαμεδε φταινε για ολα οσα γινονται στη ΓΗ τα καλοπαιδα των 800ευρω!!!!!ξεκολα την ΚΕΦΑΛΑ σου!!!!

Ανώνυμος είπε...

3.49 χαιρετισμους απο την μαμα σου. συγχωρεσε την αλλα δεν μπορει να μιλησει. κανει ιδιαιτερα με 5 πακιστανους για να εχει λεφτα να σε ταισει αυριο

Ανώνυμος είπε...

931 μπα δεν ειναι λαθρολαγνα πορναρα σαν τη δικη σου που αλλωστε το κανει τζαμπα!!!ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟ ΜΑΛΑΚΟΑΠΛΥΤΟ ΓΙΟΚΑ ΤΗΣ..ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΠΑΡΝΑΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟ!!!!!!!!!ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ

Ανώνυμος είπε...

Ας αναπαυτει η ψυχη του, αλλα σκηνοθετης δεν εκανε ο ανθρωπος, μην λεμε οτι θελουμε.