Τετάρτη, Ιανουαρίου 04, 2012

ΓΙΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ


Σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο της τράπεζας της Ελβετίας Φιλίπ Χίλντεμπραντ έχει ξεσπάσει στην χώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Weltwoche».
Πιο συγκεκριμένα, το περιοδικό της Ζυρίχης «Weltwoche» αναφέρει σε δημοσίευμα του ότι ο Χίλντεμπραντ εμπλέκεται σε υπόθεση κερδοσκοπικών συναλλαγών στην αγορά συναλλάγματος ενώ υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή του αποδεικτικά τραπεζικών συναλλαγών που δείχνουν ότι στο διάστημα Μαρτίου-Οκτωβρίου, ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας κερδοσκοπούσε μετατρέποντας ελβετικά φράγκα σε δολάρια για να τα πουλήσει στη συνέχεια σε υψηλότερη ισοτιμία.



Μάλιστα στο σκάνδαλο φέρεται να είναι μπλεγμένη και η σύζυγος του μεγαλοτραπεζίτη καθώς τον περασμένο μήνα είχαν κυκλοφορήσει σενάρια για περίεργες συναλλαγές που είχε διενεργήσει. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι τον περασμένο Μάρτιο ο Χίλντεμπραντ μετέτρεψε σε δολάρια ποσό 1,1 εκατ. ελβετικών φράγκων για να το μετατρέψει και πάλι στις 6 Σεπτεμβρίου σε ελβετικά φράγκα και να αποκομίσει κέρδη 75.000 φράγκων.


Η Κάσια Χίλντεμπραντ, σύζυγος του επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας, επιβεβαίωσε ότι πέρσι το καλοκαίρι αξιοποίησε την πρωτοφανή αδυναμία του δολαρίου έναντι του ελβετικού φράγκου για να αγοράσει 500.000 δολάρια. Έπειτα τα δολάρια μετατρέπονταν πάλι σε φράγκα, αφού η SNB έβαλε όρια διαπραγμάτευσης για το ελβετικό νόμισμα, το οποίο εκτινασσόταν στα ύψη, γεγονός που αποκόμισε τεράσια κέρδη για την κ. Χίλντεμπραντ.
http://www.iefimerida.gr
ΠΡΕΖΑ TV
4-1-2012

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

..οταν εχεις το μελι στα δαχτυλα σου....