Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ-ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!



ΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΕΣ ΤΣΟΥΛΕΣ ΑΛΛΗΛΟΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ-ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
Στο πλευρό του προφυλακισμένου για την υπόθεση Βατοπαιδίου, ηγούμενου Εφραίμ, τάσσεται με ανακοίνωσή της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο  Αρχιεπίσκοπός Ιερώνυμος θα επισκεφθεί τις επόμενες ημέρες τον Εφραίμ στις φυλακές Κορυδαλλού.
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ), αναφερόμενη στην προφυλάκισή του τις ημέρες των Χριστουγέννων, του κάνει λόγο για «παραβίαση των ιερών θεσμίων και μη τήρηση των εκ του αυτοδιοικήτου του Αγίου Όρους απορρεόντων καταστατικών όρων».



«Το γεγονός τούτο, το οποίο έχει καίρια πλήξει το κύρος της Εκκλησίας μας και δικαιολογημένως έχει βαθύτατα λυπήσει το ορθόδοξο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ελλάδος και πέραν των ορίων αυτής, ταυτοχρόνως έχει προκαλέσει και σοβαρό προβληματισμό και αυστηρά κριτική διακεκριμένων επιστημόνων του νομικού κόσμου» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΙΣ, που συνεδρίασε την Πέμπτη.


Η Εκκλησία εκφράζει «την συμπάθεια απάντων των μελών Αυτής προς τον δοκιμαζόμενο καθηγούμενο, εκφράζουσα άμα και την ευχή και την ελπίδα όπως σύντομα επανεξετασθεί ψυχραιμότερα το ενδεχόμενο αποφυλακίσεώς του». 


Ως έμπρακτη μάλιστα έκφραση της στήριξης της προς τον ηγούμενο Εφραίμ, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα τον επισθεφθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.




Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
12-1-2012

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί Πρέζα σου κάνει εντύπωση; Αν δε στηρίζει τον αδελφό Εφραίμ ποιόν θα στηρίξει; Εσένα και μένα; Ο Εφραίμ δεν είναι περισσότερο ένοχος από τους πολιτικούς. Το ξέρουν όλοι. Εφόσον οι πολιτικοί και όχι μόνο, έχουν τη συναδελφική αλληλεγγύη, αυτή θα απουσιάζει από τον κλήρο; Όσιο, τι λέω όσιο; Άγιο να τον κάνουν! Αρχάγγελο, Χερουβίμ, με φτερά. Ναό να του στήσουν, να πάμε να ανάψουμε λαμπάδες. Ο Εφραίμ για την Εκκλησία τα έκανε, βρε! Όπως και οι πολιτικοί: για την πατρίδα.

alexxx είπε...

Φυσικα και θα τον στηριξει.
Τα ιδια πραγματα λενε και ισως θα μπορουσε καποτε ο ενας να ερθει στην θεση του αλλου,οποτε αλληλεγγυη.
Το ζητουμενο ειναι γιατι οι ελευθεροι ανθρωποι δεν υποστηριζονται μεταξυ τους και παμε οπως παμε στο ετος 2 0 1 2
Μετα σου λεει ο Κιμωνας,εδω βγαλανε τοσα και κανανε αλλα τοσα παπαδαριο-πολιτικοι με προσχημα την πιστη (Βατοπαιδι και αλλα) εμενα για παραβιαση ερυθρου σηματοδοτη θα με διασυρουν?

Ανώνυμος είπε...

Πρέζα, ο Εφραίμ τα έκανε μαζί με τους πολιτικούς. Με μια μεγάλη διαφορά. Δεν έβλαψε την Εκκλησία. Τη ζημιά είπαν όλοι, την είχε το κράτος. Επομένως ο Ιερώνυμος ξέρει καλά γιατί τον ευχαριστεί (δεν το εγκρίνω, το εξηγώ). Το ότι το έκανε, το ξέρουμε. Αλλά αν αθωώθηκαν οι πολιτικοί, οι χειρότεροι, που έκαναν ζημιά στο κράτος, πως θα πήγαινε φυλακή ο Εφραίμ, που δεν έβλαψε με τη συναλλαγή το μοναστήρι; mitsos175.

Ανώνυμος είπε...

... Όσον αφορά τον ρόλο της εκκλησίας στην κρίση, ο τέως μητροπολίτης Ζακύνθου, σημειώνει ότι η εκκλησία κάνει ό,τι μπορεί, αλλά δεν έχει να δώσει πολλά, ενώ δηλώνει αντίθετος σε κάθε προσπάθεια εμπλοκής της στην πολιτική.
Πάντως ο ίδιος, ερωτηθείς σχετικά δεν διστάζει να χαρακτηρίσει ως "αναγκαίο κακό" την κυβέρνηση, ενώ βρίσκει λογικές τις απαιτήσεις των δανειστών μας.
"Γιατί να μην υπάρχουν εγγυήσεις. Σου δίνουν χρήματα και πρέπει να τηρήσεις κάποιους όρους. Πρέπει να δεσμευτείς ότι θα τα επιστρέψεις", λέει χαρακτηριστικά. Πηγή http://news247.gr/
Αί χάσου τράγο, έ τράγο.

liondani είπε...

Κατανοώ το μίσος σας προς την ορθοδοξία, δεν κατανοώ όμως το ότι έξυπνη άνθρωποι είναι τόσο βαθιά "νυχτωμένοι"... Τραγικό.

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΟΣΗ ΟΤΙ Ο ΕΦΡΑΙΜ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΗΕΠΟΙΣΚΟΠΟ ....ΜΑΛΟΝ ΑΥΤΟΣ-ΕΦΡΑΙΜ-ΚΙΝΕΙ ΤΑ ΝΙΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΛΗΣΙΑΣ....ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΕΚΛΗΣΙΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΜΑΝΤΡΟΣΚΥΛΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΧΩΜΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ .....Ο ΕΦΡΑΙΜ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ...ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΑΝΕ ΝΕΟ ΡΟΛΟ ΑΦΟΥ ΑΠΟΤΥΧΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥΤΙΝ ....ΓΛΥΦΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ....ΑΛΩΣΤΕ ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΛΥΦΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ..ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ Η ΕΚΛΗΣΙΑ ΕΠΗΒΙΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ......

Ανώνυμος είπε...

etsi panta koimotane o ellinikos laos gia na skepasi ta gamisiatika tou kai na ta koukoulosi evgaze sti fora alles istories na ehete na asholiste na xehnieste apo ta pio sovara provlimata kai na asholiste me auta pou theloune autoi,telika poso vlakes eimaste emeis oi ellines?

Ανώνυμος είπε...

giati den klisane kai ta lamogia pou hreokopisane tin hwra mesa;;ante xipniste kai giriste pleuro giati sas vazoune gia upno molis xipnate.

Ανώνυμος είπε...

"Κατανοώ το μίσος σας προς την ορθοδοξία"

πες μας και πού ακριβως το βλεπεις... εκτος βεβαια αν "ορθοδοξια" για σενα ειναι ενας Κυπριος κτηματομεσιτης, οποτε μαλλον εσυ εισαι τραγικος

Ανώνυμος είπε...

Στα λιοντάρια του Κολοσαίου!

Ανώνυμος είπε...

Εισαστε αρρωστοι, κακες μαυρες ψυχες χωρις αρχη αλλα με σιγουρο τελος και καταληψη. Πραγματικα ευχωμαι Ο Θεος να σας ελεησει να δείτε το φως.