Σάββατο, Ιανουαρίου 28, 2012

ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΑΝ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΧΩΡΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Παίρνουν τα φάρμακα σαν καραμέλες και παραμελούν τις προληπτικές εξετάσεις κάτοικοι χωριών της Θεσσαλονίκης.
Ανησυχητικά υψηλά είναι τα ποσοστά κατοίκων χωριών της Θεσσαλονίκης που αμελούν την υγεία τους, δεν κάνουν προληπτικούς ελέγχους και παίρνουν με μεγάλη ευκολία ψυχοφάρμακα και παυσίπονα.

Συγκεκριμένα το 50% των γυναικών δεν έχει κάνει ποτέ τεστ Παπανικολάου ή μαστογραφία, το 70% των ανδρών δεν έχει κάνει ποτέ εξέταση για προστάτη, το 99% δεν έχει ελέγξει ποτέ τους σπίλους (ελιές) του δέρματος, το 80% παίρνει φάρμακα για την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια αλλά δεν προσέχει τη διατροφή του, το 40% παίρνει ψυχοφάρμακα (στις γυναίκες άνω των 50 ετών το ποσοστό αυτό φτάνει το 60%), ενώ το 25% παίρνει καθημερινά παυσίπονα. Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από ιατρικές επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στο δίμηνο Νοεμβρίου -Δεκεμβρίου 2011 σε 16 χωριά της Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια των οποίων εξετάστηκαν περίπου 1200 άτομα.
Seleo.gr News 
ΠΡΕΖΑ TV
28-1-2012

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

η μητερα μου που μενει σε ενα χωριο εξω απο τη θεσ/νικη πηγε για πονο στο αυτι και ο γιατρος σε συνεννοηση με το φαρμακοποιο της εδωσαν ενα τσουβαλι φαρμακα(καποια απο αυτα αντισυλιπτικα!!!!!ενω ειναι 60 χρονων) μπραβο στο ΕΣΥ που το πληρωνουμε κιολας