Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2012

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΣ ΣΕΙΣΜΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ


Δεν συσχετίζονται ο σημερινός και ο χθεσινός σεισμός, μεταξύ Κρητης και Σαντορίνης, με την όποια δραστηριότητα παρατηρείται στον ηφαιστειακό χώρο της Νέας Καμένης στη Σαντορίνη, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠς ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, καθηγητής Σεισμολογίας Κωνσταντίνος Μακρόπουλος. 



    Ο σημερινός σεισμός μεγέθους 5,2 Ρίχτερ, δεν ήταν ούτε δίδυμος με τον χθεσινό είπε ο κ. Μακρόπουλος. Ηταν ενας διαφορετικός σεισμός. Τέτοια φαινόμενα είχαμε και στο παρελθόν στη Δυτική Ελλάδα που εκτονώθηκαν. Ειναι θετικό ότι δεν ήταν μεγάλο το εστιακό τους βάθος. 


    Σε ότι αφορά τη Σαντορίνη, ο καθηγητης δήλωσε ότι "υπάρχει μια δραστηριότητα πάνω στη Νέα Καμένη, που έχει ξεκινήσει από τις αρχες του 2011. Ο ΟΑΣΠ και τα Ερευνητικά Ινστιτούτα έχουν εγκαταστήσει 21 σεισμογράφους και παρακολουθούν όλα τα δεδομένα. Το φαινόμενο βρίσκεται στην αρχή του κίτρινου, με βάση την επιστημονική κλίμακα πράσινο - κίτρινο- ροζ - κόκκινο.Το παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή. Δεν είναι ένα φαινόμενο που εξελίσσεται από τη μία μέρα στην άλλη" 


    "Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, ενόψει και της τουριστικής περίοδου, για να μην πληγεί η τουριστική κίνηση και οι αφίξεις στο νησί", επισήμανε, τέλος, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.
Express.gr.
ΠΡΕΖΑ TV
27-1-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: