Πέμπτη, Ιανουαρίου 19, 2012

ΚΥΚΛΩΜΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ: ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ


απο το seleo.gr
Στους δράστες του κυκλώματος της μαφίας που ξεσκεπάστηκε προ ημερών στη Θεσσαλονίκη αποδίδουν οι αστυνομικές αρχές την αυτοκτονία πασίγνωστου επιχειρηματία της πόλης που έδωσε τέλος στη ζωή του τον περασμένο Μάϊο.
Σύμφωνα με το διευθυντή Ασφάλειας Θεσσαλονίκης που παρουσίασε πριν από λίγο την υπόθεση, στον συγκεκριμένο επιχειρηματία η πρώτη εγκληματική οργάνωση είχε δανείσει 300.000 ευρώ με επιτόκιο 10%.

Εξαιτίας των ασφυκτικών πιέσεων των εκβιαστών και των τοκογλύφων που συμμετείχαν στην οργάνωση κι ένας δεύτερος επιχειρηματίας στη Θεσσαλονίκη, τον περασμένο Οκτώβριο βούτηξε στο κενό από τον 4ο όροφο της πολυκατοικίας του όμως σώθηκε με σοβαρές βλάβες.
Σύμφωνα με την αστυνομία και το υλικό που συγκεντρώθηκε, η οργάνωση λειτουργούσε με έναν κεντρικό ηγετικό πυρήνα αλλά με τέσσερις κλάδους.
Στην πρώτη συμμορία των εκβιαστών και των τοκογλύφων, συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος, ένας απότακτος αστυνομικός, ένα στέλεχος τράπεζας και ένα στέλεχος του ΣΔΟΕ.
Το αδικαιολόγητο κέρδος από τις εγκληματικές πράξεις μόνο αυτής της οργάνωσης αγγίζει τα 40 εκατομμύρια ευρώ.
Στο δεύτερο κλάδο του κυκλώματος συμμετείχαν τρία αδέρφια - νονοί της νύχτας που εκβίαζαν και πουλούσαν προστασία σε μαγαζίά της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το αδικαιολόγητο κέρδος μόνο από την προστασία αγγίζει το 1 εκατομμύριο ευρώ
Read more: http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=47601:2012-01-19-10-03-05&catid=94:2011-10-25-14-43-11&Itemid=134#ixzz1jtmiwOTq 
ΠΡΕΖΑ TV
18-1-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: