Δευτέρα, Ιανουαρίου 16, 2012

FITCH: «ΣΤΑΘΕΡΗ» ΑΠΟ «ΘΕΤΙΚΗ» Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ


Σε υποβάθμιση της προοπτικής της Ρωσίας, από θετική σε σταθερή, προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch όσον αφορά στην μακροπρόθεσμη πιστοληπτική της ικανότητα σε εγχώριο νόμισμα, η οποία διατηρείται αμετάβλητη στη βαθμίδα «BBB».



Όσον αφορά στο βραχυπρόθεσμο χρέος της Ρωσίας, η Fitch επιβεβαίωσε τη διατήρηση της αξιολόγησης «F3», ενώ σταθερή διατηρείται και η αξιολόγηση «BBB+» για την κατηγορία «Country Ceiling».


«Η πολιτική αβεβαιότητα στη Ρωσία έχει ενταθεί και η προοπτική της παγκόσμιας οικονομίας έχει επιδεινωθεί μετά την τελευταία φορά που η Fitch επιβεβαίωσε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ρωσίας τον Σεπτέμβριο 2011», δήλωσε ο Τσαρλς Σεβίλ, διευθυντής του τμήματος αξιολογήσεων κρατών.


«Η πιθανότητα αναβάθμισης [της ρωσικής πιστοληπτικής ικανότητας] έχει περιοριστεί και η ισορροπία των κινδύνων αντιπροσωπεύεται καλύτερα από τη σταθερή προοπτική», υπογράμμισε ο Σεβίλ.


Ο πολιτικός κίνδυνος, όπως εκφράζεται από τους δείκτες κακής διακυβέρνησης, συνιστά μακροχρόνια αδυναμία [του ρωσικού κράτους], σε σύγκριση με την πλειονότητα των υπόλοιπων κρατών που κατατάσσονται στη βαθμίδα «ΒΒΒ». Τα πρόσφατα γεγονότα επισημαίνουν τους περιορισμούς και τους κινδύνους που εμπεριέχονται στο πολιτικό μοντέλο της Ρωσίας, σημειώνει η Fitch.
ΠΡΕΖΑ TV
16-1-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: