Τετάρτη, Ιανουαρίου 04, 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ NOTOS GALLERIES ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ 4ΗΜΕΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ


Το Notos Galleries επί της Σταδίου παρέμεινε κλειστό όλη την ημέρα λόγω της απεργίας. Δυναμική περιφρούρηση από το πρωί, με τα μέλη των επιχειρησιακών σωματείων και απεργούς εργαζόμενους να περιφρουρούν την κινητοποίηση μέχρι αργά το απόγευμα. Η συμμετοχή στην απεργία άγγιξε το 100%. Συμμετείχαν στην περιφρούρηση ο Σύλλογος Εργατοϋπαλλήλων, η Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών ΤΟΥ ΠΑΜΕ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η Επιτροπή αλληλεγγύης συνδικάτων και συνδικαλιστών, αντιπροσωπεία από των Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου με δικό τους πανό και πλήθος αλληλέγγυων από διάφορους χώρους. Δυστυχώς δεν μπόρεσε να γίνει περιφρούρηση του Notos Home στην πλ. Κοτζιά και το κατάστημα παρέμεινε ανοιχτό.
Η συμμετοχή στην απεργία των υπαλλήλων του Notos Home υπολογίζεται γύρω στο 10% και η απουσία των απεργών σε συνδιασμό με την απουσία πολλών υπαλλήλων λόγω της εφαρμογής του 4ήμερου, ανάγκασε το κατάστημα να υπολειτουργήσει. Το πρωί έγινε μοίρασμα προκυρήξεων έξω από την είσοδο του Notos Home και κατά μήκος του πεζοδρόμου της Αιόλου μέχρι το μεσημέρι, με αποτέλεσμα ελάχιστοι πελάτες να μπαίνουν μέσα σε ένα κατάστημα που όσο λειτουργούσε έμοιαζε με φάντασμα. Το μεσημέρι ολιγομελής αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Notos Com, κατευθήνθηκε με πανό στην συγκέντρωση των απεργών χαλυβουργών στο Υπουργείο Εργασίας όπου απήυθυναν αγωνιστικό χαιρετισμό στους απεργούς και παρέμειναν στην συγκέντρωση πριν αναχωρήσουν για την ενίσχυση της περιφρούρησης στο Galleries ενόψει της έλευσης της απογευματινής βάρδιας.


Πειραιάς:


και εκεί κλειστό το κατάστημα όλη την ημέρα και 100% συμμετοχή. Δυνατή περιφρούρηση με πανό από τα μέλη των επιχειρησιακών σωματείων και απεργούς εργατοϋπαλλήλους. Συμμετείχαν ο Σύλλογος Εργατοϋπαλλήλων, η Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών ΤΟΥ ΠΑΜΕ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων.


Αιγάλεω (River West):


Η δυναμική περιφρούρηση από τον Σύλλογο Εργατοϋπαλλήλων και την Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών ΤΟΥ ΠΑΜΕ απο νωρίς το πρωί οδήγησε στο κλείσιμο του καταστήματος Notos Galleries, μέσα στο εμπορικό κέντρο. Μεγάλη επιτυχία και προχώρημα αν αναλογιστούμε ότι η περιφρούρηση έλαβε χώρα σε ιδιωτικό χώρο.


Θεσσαλονίκη:


κλειστό όλη μέρα το Notos Galleries στην στοά Χιρς με δυνατή και πάλι περιφρούρηση του επιχειρησιακού σωματείου Θεσσαλονίκης και πλήθους απεργών μέχρι αργά το απόγευμα, με συμμετοχή 100% στην απεργία. Συμμετείχε στην περιφρούρηση το Εργατικό Κέντρο, η Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ, και πολλοί αλληλέγγυοι.


Λάρισα:


κλειστό το κατάστημα Notos Galleries με περιφρούρηση απο Εργατικό Κέντρο και ΠΑΜΕ.


Πάτρα:


κλειστό το πρωί το Notos Galleries με περιφρούρηση από Εργατικό Κέντρο, Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων και ΠΑΜΕ. Κυκλοφόρησε η φήμη ότι υπήρχαν διαμαρτυρίες μερίδας εργαζόμένων που απαιτούσαν να φύγει η περιφρούρηση για να μπουν να δουλέψουν. Σύμφωνα με την φημολογία, όταν η περιφρούρηση αποχώρησε κατά την 13:00 οι εργαζόμενοι μπήκαν και το κατάστημα δούλεψε κανονικά όλο το απόγευμα. Παρακαλώ αν κάποιος γνωρίζει να επιβεβαιώσει και να συμπληρώσει τα γεγονότα της Πάτρας.


Συμπερασματικά, η κινητοποίηση ως πρώτη απάντηση στην εργοδοσία για την επιβολή της εκ περιτροπής εργασίας κρίνεται επιτυχημένη και νικηφόρα δίνωντας το παράδειγμα για το πως οι εργαζόμενοι πρέπει να κινηθούν αν επιθυμούν την κατάργηση του σχεδιασμού των αφεντικών. Επίσης η παρουσία πλήθους αλληλέγγυων από άλλα σωματεία και κινήσεις και από πολλούς πολιτικούς χώρους, η έμπρακτη βοήθειά τους στον αγώνα των απεργών, η σύνδεση του αγώνα με τον αγώνα των απεργών χαλυβουργών και άλλους κλάδους που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, καθώς και η σύμπνοια και πλήρης συννενόηση στον σχεδιασμό των δράσεων μεταξύ των απεργών, των επιχειρησιακών και κλαδικών σωματείων, της ομοσπονδίας και των αλληλέγγυων δημιουργούν βάσεις και προϋποθέσεις νικηφόρου αγώνα. Κάποια μελανά σημεία αποτελούν η απουσία από τους χώρους δουλειάς απεργών και εργαζομένων που είχαν ρεπό χθες και προτίμησαν να μείνουν σπίτια τους αντί να ανδυναμώσουν με την παρουσία τους την περιφρούρηση, όπως και η διάθεση μεγάλου μέρους των εργαζομένων για πάγωμα των κινητοποιήσεων και στήριξη (λόγω φόβου ή λόγω σκοπιμότητας) των εργοδοτικών μεθοδεύσεων.


Το επόμενο ραντεβού δίνεται για την Παναττική απεργία της 17ης Ιανουαρίου, ενώ οι εργαζόμενοι θα καθορίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων με γενικές συνελεύσεις όλων των επιχειρησιακών σωματείων την επόμενη εβδομάδα.


ΠΡΕΖΑ TV
4-1-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: