Κυριακή, Ιανουαρίου 15, 2012

«ΘΑ ΓΕΦΥΡΩΘΕΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ PSI» ΔΗΛΩΝΕΙ O ΕΥ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ


Την αισιοδοξία του ότι θα «γεφυρωθεί η διαφορά» στην υπόθεση του PSI εκφράζει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Βενιζέλος παραχώρησε συνέντευξη στους Financial Times, η οποία δημοσιεύθηκε το Σάββατο, λίγες μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση του Τσαρλς Νταλάρα ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για το «κούρεμα» διακόπτονται «για προβληματισμό».  



«Παραμένω δεσμευμένος και βέβαιος ότι θα επικρατήσει ο κοινός νους, διότι η πρωτοβουλία αυτή είναι κοινού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα, τους ιδιώτες πιστωτές της και για όλους τους θεσμικούς εταίρους της» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.


Σχετικά με τα ποσά που θα χρειαστεί το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το ποσό αυτό θα φτάσει τα 40 δισ ευρώ από τα 130 δισ. που προβλέπονται στη νέα δανειακή σύμβαση.


«Το ποσό αυτό θα αρκούσε, κατά την άποψή μου, για να καλύψει τις ανάγκες του τραπεζικού συστήματος» εκτίμησε.


Κκύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι οι συζητήσεις θα επαναληφθούν «σε λίγες ημέρες, πιθανώς την Τετάρτη». 


Το μεσοδιάστημα, σύμφωνα με τις αναφορές αυτές, θα χρησιμοποιηθεί για την «επανεξέταση παραμέτρων της εξεταζόμενης συμφωνίας» από τις εμπλεκόμενες πλευρές. 


Υπενθυμίζεται ότι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής ότι η διαπραγμάτευση για το «κούρεμα» στα ελληνικά ομόλογα παραμένει ανοικτή και οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται.


Μόνο η επιτυχής ολοκλήρωση της συμφωνίας για το «κούρεμα» στα ελληνικά ομόλογα και η σύναψη της νέας σύμβασης μπορούν να διασφαλίσουν πως «η χώρα πατάει πια σε στέρεο έδαφος» υποστήριξε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.


«Ανυπομονούμε για την επανάληψη των συνομιλιών ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της. Είναι σημαντικό αυτό να οδηγήσει σε συμφωνία για το PSI και μαζί με τις προσπάθειες του επίσημου τομέα, να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα του χρέους» σχολίασε κσι ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
15-1-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: