Δευτέρα, Ιανουαρίου 16, 2012

Ο ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΟ PSI ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ


Στη διακοπή των διαπραγματεύσεων του PSI, οι οποίες αναμένεται να ξαναρχίσουν εντός της εβδομάδας, αναφέρονται δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου και υπογραμμίζεται ο «αδιαφανής» ρόλος που διαδραματίζουν τα hedge funds.



«Το χωρίς ρίσκο στοίχημα των hedge funds» είναι ο τίτλος του σχετικού άρθρου της οικονομικής «Λα Τριμπίν», η οποία αναφέρεται στο πόσο επηρεάζονται οι διαπραγματεύσεις από τα κερδοσκοπικά επενδυτικά κεφάλαια. Υπογραμμίζει ότι στην Ελλάδα η κατάσταση περιπλέκεται, αφού η Αθήνα και οι πιστωτές της δεν καταφέρνουν να συμφωνήσουν.


Με τίτλο «Το χρέος στην καρδιά της ελληνικής εβδομάδας» η εφημερίδα «Λιμπερασιόν» αναφέρει ότι τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις με τον ιδιωτικό τομέα βρίσκονται σε νεκρό σημείο, η τρόικα φθάνει στην Αθήνα.


«Τα κερδοσκοπικά κεφάλαια ελπίζουν ότι θα αποφύγουν την αναδιάρθρωση του χρέους. Όμως ο χρόνος πιέζει: εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία έως τα μέσα Φεβρουαρίου, η Αθήνα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τα ομόλογα αξίας 14,5 δισ. ευρώ τα οποία λήγουν στις 20 Μαρτίου», υπογραμμίζει η «Λιμπερασιόν».


«Μπλοκάρισμα στην Αθήνα σχετικά με τη μείωση του χρέους», τιτλοφορεί το δικό της άρθρο η «Λα Κρουά», η οποία μεταφέρει δηλώσεις τραπεζίτη από την Αθήνα ο οποίος εξηγεί τα προβλήματα που προκαλούν τα επενδυτικά κεφάλαια. «Ορισμένα εξ αυτών», λέει, «κάνουν τα πάντα για να γλιτώσουν το "κούρεμα" που γίνεται σε εθελοντική βάση και να αφήσουν τους άλλους επενδυτές να επωμιστούν τις απώλειες.


«Αλλοι αγοράζουν ελληνικούς τίτλους στη δευτερογενή αγορά σε πολύ χαμηλές τιμές (έως και μόνο στο 20% της ονομαστικής τους αξίας) για να συμμετάσχουν εν συνεχεία στο πρόγραμμα απομείωσης κατά 50% και να εισπράξουν ένα κεφαλαιακό κέρδος. ’λλοι, τέλος, περιμένουν μία επίσημη χρεοκοπία της Ελλάδας που θα πυροδοτούσε την πληρωμή των ασφαλίστρων κινδύνου, των περίφημων CDS», συμπληρώνει.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΕΖΑ TV
16-1-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: