Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2012

ΤΟ ΕΣΡ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ VIDEO CLIPS ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ!!!

Την έναρξη δημόσιας διαβούλευσης, από την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου μέχρι την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2012 αναφορικά με τη μετάδοση βίντεο κλιπ από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, ανακοίνωσε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «το ΕΣΡ επιθυμεί να αναδείξει τα ζητήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη σήμανσης των σύντομων μουσικών ταινιών και να αναζητήσει προτάσεις ρύθμισης των ζητημάτων αυτών».



    Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αιτιολογημένες παρατηρήσεις, καταθέτοντας ενδεχομένως τις δικές τους εναλλακτικές προτάσεις. Οι παρατηρήσεις πρέπει να υποβληθούν επωνύμως, στην ελληνική γλώσσα έως την 27η Φεβρουαρίου 2012. Το κείμενο της διαβούλευσης είναι διαθέσιμο στο δικτυακό τόπο του ΕΣΡ (www.esr.gr).


    Εξάλλου, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΕΣΡ επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ στον ΑΝΤ1 για παράνομη μετάδοση τηλεπώλησης και εκμετάλλευση δεισιδαιμονιών και προλήψεων. Πρόστιμο 30.000 ευρώ επιβλήθηκε στο MEGA Channel για υπέρβαση του νομίμου ορίου διαφημίσεων στις 15/9/11.


    Επίσης το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο 50.000 ευρώ στο West Channel του νομού Κοζάνης για το τυχερό παιχνίδι Night Quiz. Για το συγκεκριμένο τηλεπαιχνίδι είχε επιβληθεί οριστική διακοπή κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου στις 2/3/11 για άλλες ημερομηνίες εκπομπών και στη συνέχεια είχε επιβλήθηκε πρόστιμο στις 17/9/2011 και 18/9/11.


    Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Τηλεάστυ για παράνομη διαφήμιση αντικειμένου ως φαρμάκου, ενώ αυτό δεν είναι φάρμακο. Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε επίσης στον ΑΝΤ1 για συμμετοχή ανηλίκου στο παιχνίδι Play & Win.


    Πρόστιμο 20.000 ευρώ επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ για παράλειψη αποστολής ζητηθείσης ροής προγράμματος, καθώς και οριστική διακοπή του τηλεπαιχνιδιού Night Quiz. Σύσταση επιβλήθηκε στο STAR Channel για έμμεση διαφήμιση τηλεοπτικής σχολής συνεργάτη του σταθμού.


    Τέλος, το ΕΣΡ ενέκρινε το περιεχόμενο ευρυζωνικών δικτύων του ΟΤΕ για το ESPN Classic και το ESPN America.




ΠΡΕΖΑ TV
24-1-2012

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τα μουσικά κανάλια απο το πρωί παίζουν χυδαία video clips. Εικόνες βίας, αυτοκτονιών πορνείας, σεξισμού και τώρα τελευταία η μόδα είναι να πλασάρουν σύμβολα σατανισμού σε ποπ γλυκανάλατα τραγούδια, που τα ακούν κυρίως παιδιά σε συνδιασμό πάντα με άτομα που κάνουν ομαδικό σεξ! Είμαι μάνα και ξέρω ότι απο το νηπιαγωγείο τα παιδιά τα αφήνουν οι γονείς να παρακολουθούν αυτές τις αηδίες! ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΞΕΡΑΤΑ...