Τετάρτη, Φεβρουαρίου 01, 2012

ΜΠΑΧΡΕΙΝ:100 ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ


Στους 100 (από τους 180) έχουν μειωθεί οι κρατούμενοι που συνεχίζουν την απεργία πείνας στο Μπαχρέιν, σύμφωνα με αξιωματούχο του Υπουργείου Εσωτερικών  της χώρας. Ο ίδιος διέψευσε, παράλληλα, τη δήλωση του προέδρου της αντιπολευόμενης Ένωσης Νέων για τα ανθρώπινα δικαιώματα Μοχάμεντ Μασκάτι, ότι η αστυνομία εκτόξευσε εναντίον των απεργών δακρυγόνα, με αποτέλεσμα ένα στέλεχος της αντιπολίτευσης να μεταφερθεί σε νοσοκομείο. 



«Σήμερα περίπου 100 κρατούμενοι κάνουν απεργία πείνας» δήλωσε ο γενικός επιθεωρητής του υπουργείου, στρατηγός Ιμπραχίμ αλ-Γκάιτ και διευκρίνισε ότι ο ο Αμπντελχάντι αλ-Χαουάτζα οδηγήθηκε στο νοσοκομείο της φυλακής γιατί «είναι διαβητικός» και παρουσίασε προβλήματα υγείας. Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι οι απεργοί «λαμβάνουν την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη».


Ακτιβιστές που έχουν καταδικαστεί για τη συμμετοχή τους στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του περασμένου έτους αρνούνται από την Κυριακή να σιτιστούν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταστολή των κινητοποιήσεων.


Περίπου 3000 άνθρωποι συνελήφθησαν μετά τις 14 Φεβρουαρίου 2011, οπότε ξεκίνησαν οι μαζικές διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης. Από αυτούς τουλάχιστον 700 παραμένουν στις φυλακές.ΘΕΜΑ
ΠΡΕΖΑ TV
1-2-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: