Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2012

ΣΟΥΔΑΝ: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 130.000 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΤΗ ΜΕΘΟΡΙΟ ΣΟΥΔΑΝ-ΝΟΤΙΟΥ ΣΟΥΔΑΝ


Περισσότεροι από 129.200 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους στην πολιτεία του Μπλε Νείλου και του Νοτίου Κορντοφάν στο Σουδάν από τον Ιούνιο του 2011, ανακοίνωσε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).
Οι πρόσφυγες αυτοί έχουν καταφύγει ως επί το πλείστον στο Νότιο Σουδάν ή τη γειτονική Αιθιοπία και τα κράτη αυτά αγωνίζονται, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, να ανταποκριθούν στη συρροή προσφύγων.
Η σύγκρουση κατά μήκος των συνόρων Σουδάν-Νοτίου Σουδάν ξεκίνησε πέρυσι, λίγο πριν καταστεί ανεξάρτητο κράτος το Νότιο Σουδάν.

Ο σουδανικός στρατός πολεμάει με τη βόρεια πτέρυγα του Λαϊκού Απελευθερωτικού Κινήματος του Σουδάν, το οποίο αποτελεί το κυβερνών κόμμα του Νοτίου Σουδάν.
"Οι υπηρεσίες αρωγής ανησυχούν ότι η έλλειψη ασφάλειας σε τρόφιμα σε τμήματα του Νοτίου Κορντοφάν και του Μπλε Νείλου μπορεί να φτάσει σε επίπεδα έκτακτης ανάγκης νωρίς φέτος", επισημαίνει η UNHCR σε ανακοίνωσή της, στην οποία επισημαίνει ότι ο ΟΗΕ δεν έχει πρόσβαση στις δύο αυτές πολιτείες.
Τα Ηνωμένα Έθνη αναμένουν ότι ο αριθμός των προσφύγων θα αυξηθεί σε 185.000 φέτος και απηύθυναν έκκληση στους δωρητές για τη συγκέντρωση 144,9 εκατομμυρίων δολαρίων για ανθρωπιστική βοήθεια.
ΠΡΕΖΑ TV
10-2-2012

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να έρθουν στο Ελλάντα ..., χωράμε και άλλοι!!! Ειδικά τώρα που η οικονομία μας καλπάζει, θα περάσουμε όλοι τζάμι!!!
Συμφωνείς Πρέζα?

Ανώνυμος είπε...

7.20μμ αγορι μου, μαλλον ζεις σε ενα αλλο συμπαν...

εδω ο κοσμος καιγεται, ο αλλος πρεπει να ζησει οικογενεια με 400 ευρω κι εσυ εκει, την ΠΙΠΑ σου!

εισαι επικινδυνος ρε γαμημενε!

αντε αυτοκτονα - να μη ξοδευουμε τζαμπα το οξυγονο του πλανητη για εναν τρόμπα σαν εσενα

Ανώνυμος είπε...

7.20..ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ. ΤΗ ΣΚΑΤΑ ΕΙΣΑΙ??????? ΓΙΑΤΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΖΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ ΚΟΨΕ ΤΟ ΜΑΛΑΚΟΜΠΟΥΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΒΛΑΚΑ. [LEON]

Ανώνυμος είπε...

ΛΑΘΟΣ 8.45 ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΕΙΝΑΙ.[LEON]