Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2012

ΟΙ ΑΣΤΕΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ 3 ΕΚΑΤ. ΣΤΗΝ Ε.Ε. – ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΓΙ’ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ


Η Ε.Ε. δεν έχει τη δυνατότητα να... μετρήσει τον ακριβή αριθμό των αστέγων στα κράτη - μέλη της, σε μια εποχή που η κρίση χρέους στην ευρωζώνη και κυρίως στις χώρες του Νότου απειλεί να αυξήσει τον αριθμό αυτών που θα ζουν με λιγότερο από ένα δολάριο την ημέρα.
Οπως παραδέχθηκε ο Ευρωπαίος επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Κομισιόν υπολογίζουν ότι ο αριθμός των αστέγων έχει ξεπεράσει τα τρία εκατ. αλλά «οι κοινοτικές υπηρεσίες δεν έχουν καταγράψει τον αριθμό των αστέγων στην Ευρώπη, διότι δεν έχει ακόμη ακριβώς προσδιορισθεί ο όρος του αστέγου».
Οι ευρωβουλευτές μίλησαν αρκετά σκληρά στον κ. Μπαρνιέ, υποστηρίζοντας ότι κανείς δεν θα πρέπει να ξεχνά ότι πάνω από 600 άνθρωποι πέθαναν στους δρόμους εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει τους τελευταίους δύο μήνες την Ευρώπη. Ο επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ αναγνώρισε το πρόβλημα αλλά επισήμανε την αδυναμία της Κομισιόν να κάνει κάτι σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για την ανακούφιση και την προστασία της ζωής αυτών των ανθρώπων.


Την ίδια στιγμή ευρωβουλευτές υποστήριξαν ότι 19 εκατ. άνθρωποι στην Ε.Ε. πεινάνε και ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί καθώς τα προγράμματα λιτότητας θα οδηγήσουν αρκετούς από τους «νεόπτωχους» στην απόλυτη φτώχεια. Ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος, Ντάτσιαν Τσιόλος, αναγκάσθηκε να παραδεχθεί ότι οι άνθρωποι που προσφεύγουν σε προγράμματα παροχής τροφίμων αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο στην Ευρώπη, αποδεχόμενος την τριετή καθυστέρηση που υπήρξε στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ευρωκοινοβουλίου και Επιτροπής για την έγκριση της χορήγησης επισιτιστικής βοήθειας στους Ευρωπαίους απόρους. Η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου θα κληθεί να ψηφίσει σήμερα Τετάρτη υπέρ της χορήγησης ενός προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας προς τους απόρους, που θα διαρκέσει μέχρι και το 2013 και θα έχει ανώτατο ετήσιο προϋπολογισμό τα 500 εκατ. ευρώ.
ΠΡΕΖΑ TV
15-2-2012

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τωρα που οι "αντρες" των ματ θα παρουνε πιο λιγα λετε να τραμπουκιζουν και να δηλητηριαζουν τα αδελφια τους και τους γονεις τους με λιγοτερο ζηλο? Η θα προστατευουν τους (κλεφτες και τους προδοτες) πολιτικους με λιγοτερο ζηλο? Μπα δεν νομιζω να αλαξει κατι , γιατι οι "αντρες" των ματ επιλεγονται παντα απο τα πιο χαμηλα στρωματα ηθικης αλλα και νοημοσυνης της αστυνομιας.