Τετάρτη, Φεβρουαρίου 22, 2012

ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ 82ΧΡΟΝΗ ΠΟΥ ΖΟΥΣΕ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ 10 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

ΛΙΓΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΡΕ ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ...
Την επανασύνδεση ρεύματος για 82χρονη γυναίκα συνταξιούχο του ΟΓΑ, που ζούσε χωρίς ρεύμα και θέρμανση από το Μάη του 2011, κατάφερε με δυναμικές παρεμβάσεις που πραγματοποίησε τόσο στην εφορία όσο και στη ΔΕΗ η Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς. Η 82χρονη γυναίκα ζει μόνη της στο συνοικισμό του Φοίνικα στην Καλαμαριά. Τα περίπου 300 ευρώ σύνταξη που παίρνει από τον ΟΓΑ δεν επαρκούν για την κάλυψη των βασικών αναγκών διαβίωσης. Αφησε απλήρωτο για μήνες το ρεύμα, στάθηκε αδύνατο να κάνει έστω και διακανονισμό με τη ΔΕΗ και τελικά από το Μάη του 2011 η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα. Η 82χρονη δεν είχε ενημερώσει ούτε την κόρη της για την κατάσταση στην οποία ζούσε γιατί δεν ήθελε να την επιβαρύνει οικονομικά καθώς ήταν άνεργη.

«Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η οργανωμένη μαζική αντίσταση - αντίδραση του λαού, το δυνάμωμα της ταξικής πάλης, η οργάνωση του λαού στις Λαϊκές Επιτροπές κατά συνοικία, η αποφασιστικότητα έχει αποτελέσματα ενάντια στη βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ και κεφαλαίου», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς.
Χτες, συνεχίστηκε η δράση των Λαϊκών Επιτροπών ενάντια στα νέα μέτρα - σφαγείο κυβέρνησης και τρόικας, με πικετοφορίες που έγιναν σε Τούμπα και Επανωμή..rizospastis.gr
ΠΡΕΖΑ TV
22-2-2012

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

H ΔΕΗ φταίει ρε μαλάκα Πρεζα, που έχει γίνει εισπράκτορας του κωλοκράτους της ΕΡΤ και των δήμων. Αλλα είναι γνωστό το σχέδιό σας μουνόπανα. Να την πάρουν οι Γερμανοί. Όπως πήραν τον ΟΤΕ, το αεροδρόμιο, όλα.

Ανώνυμος είπε...

12:53 πμ

Είσαι δυστυχώς τελείως χαζός.

Ανώνυμος είπε...

Ασχετα με το περιστατικό το οποίο δείχνει και την ποιότητα των ανθρώπων της ΔΕΗ και της κυβέρνησης, Η ΔΕΗ παρέχει ενέργεια καταναλώνοντας ΚΑΙ φυσικούς πόρους, η οποία είναι αναγκαία για την επιβίωση των ανθρώπων οπότε δεν πρέπει επ' ουδενί να ιδιωτικοποιηθεί.
Τό ίδιο πρέπει να ισχύσει για οποιαδήποτε εταιρία του δημοσίου παρέχει αναγκαία για την επιβίωση υπηρεσία (Νερό, καύσιμα, τρόφιμα κλπ)
Αυτο όμως δεν σημαίνει οτι δεν πρέπει να συμμαζευτεί και να πάψουν οι αργομισθίες χιλιάδων ευρώ τον μήνα.
Να μην πεινάσουν οι εργαζόμενοι της αλλα θεωρώ οτι 1000-1200 Ευρω
καθαρά είναι αρκετα δεδομένων των συνθηκών.
Επίσης πρέπει να κοπούν οι χορηγιες και οι αναθέσεις έργων στουε ημέτερους, ξέρετε εσείς.
Το κόλπο είναι πιά παγκείνως γνωστό, κανουμε βλαπτικές αναθέσεις έργου, βλαπτικές συμβάσεις με άλλες εταιρίες, δίνουμε υπέρογκες αυξήσεις και προσλαμβάνουμε αφειδώς υψηλόμισθο προσωπικό που περιέργως πρίν δούλευε σε ανταγωνίστριες εταιρίες
και έτσι δημιουργούμε μια ζημιογόνο επιχείρηση έτοιμη για πώληση.
Ποιός φταίει?
Μα φυσικά οι πολιτικοί πρωτίστως και μετά οι εργαζόμενοι.