Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2012

ΙΑΠΩΝΙΑ: ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 880.000 ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ!


Σοκ έχει προκαλέσει στην ιαπωνική κοινή γνώμη σκάνδαλο που βγήκε στη δημοσιότητα και αφορά επενδυτική εταιρεία που έχει χάσει 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Όπως αναγνώρισε με ανακοίνωσή της η ιαπωνική κυβέρνηση, το σκάνδαλο θα επηρεάσει τις συντάξεις τουλάχιστον 880.000 ατόμων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επενδυτική εταιρεία με την ονομασία AIJ Co δελέαζε επί πολλά χρόνια τους πελάτες της, προσφέροντας τους ετήσιες αποδόσεις μέχρι και... 240%, ενώ στην πραγματικότητα τα 185 δισεκατομμύρια γεν που είχαν δοθεί από τους δικαιούχους είχαν γίνει καπνός...



Οι δραστηριότητες της εταιρείας ανεστάλησαν την περασμένη εβδομάδα και η κυβέρνηση διέταξε τον έλεγχο 260 εταιρειών διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων σε πανεθνικό επίπεδο. 


Το σκάνδαλο έχει συγκλονίσει την Ιαπωνία, όπου η ραγδαία γήρανση του πληθυσμού ωθεί τη μεσαία τάξη όλο και περισσότερο σε ιδιωτικά συνταξιοδοτικά ταμεία, ενώ το κρατικό ταμείο συνταξιοδοτήσεων αγωνίζεται να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. 


Η κυβέρνηση δήλωσε την Τρίτη ότι τα 185 δις. γεν προέρχονταν από 84 επιμέρους συνταξιοδοτικά ταμεία, και επηρεάζονται 540.000 εργαζόμενοι οι οποίοι είχαν συνάψει προγράμματα συνταξιοδότησης καθώς και πάνω από 340.000 άνθρωποι που είχαν ήδη συνταξιοδοτηθεί.SKAI
ΠΡΕΖΑ TV
28-2-2012

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτα και αλλα παρόμοια σε όλο τον κόσμο να τα βλέπουν οι καραμαλάκες που είναι υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας σε κρίσιμους τομείς όπως ενέργεια, νερό ορυκτά και ασφάλιση.
Πώς λέμε Ασπίς, Ιντεραράπικαν, Ενέργκα, Hellas Power, χρηματιστήριο αξιών (ακου αξιών, μου έρχεται να ξεράσω) κλπ.
Αυτό μου έλειπε να δίνω τα λεφτά μου στον κάθε Κοντομηνά, Σάλλα ή Κωστόπουλο να μου τα διαχειρίζονται αυτοι για το καλό μου.

Ανώνυμος είπε...

Σε 5-10 χρονακια ληγουν τα ασφαλιστικα συνταξιοδοτικα προγραμματα "γνωστων" ιδιωτικων εταιρειων που σωρηδον ασφαλιζαν τους αφελεις ελληνες στις δεκαετιες 1980-90.
Εχετε την εντυπωση οτι θα πληρωσουν πισω τα ποσα σε συνταξεις η εφαπαξ?
ΞΥΠΝΗΣΤΕ! ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ.
ΣΠΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑΣΑΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕΙΩΜΕΝΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

432

Εχεις την εντυπωση οτι στα δημοσια ταμεια δεν γινονται αρπαχτες.
Σε πληροφορω τα λεφτα που εχουν κλεψει οι εντιμοι κρατικοι αλληλεγγυοι υπαλληλοι σε αντιθεση με τους ιδιωτες κλεφτες ειναι τα ιδια η παραπανω απλα θα καλυφθουνε με ακριβοτερα ασφαλιστρα και μικροτερες συνταξεις στο μελλον.
Ποιος εμποδιζει εναν διευθυντη δημοσιου ταμειου να ναι κλεφτης απο την στιγμη ειδικα που ξερει οτι εχει μια στο εκατομμυριο πιθανοτητες να πει μεσα.Οποιος κραταει τα κλειδια του θησαυροφυλακιου και δεν φοβαται παντα θα κλεβει.