Τετάρτη, Φεβρουαρίου 08, 2012

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Καθημερινά, οι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με ζητήματα που έχουν άμεση σχέση με θέματα εθνικής και ευρωπαϊκής πολιτικής, ωστόσο, πολλοί δεν γνωρίζουν την τρέχουσα πολιτική της χώρας τους σε αυτά τα ζητήματα, και συνεπώς ούτε αν συμφωνούν με αυτή. 



    Το ευρωπαϊκό έργο Puzzled by Policy «Helping you to be part of the EU» έχει στόχο να συντελέσει στη βελτίωση αυτής της κατάστασης παρέχοντας στους πολίτες τη δυνατότητα συμμετοχής τους στην ειδική, εύχρηστη, πλατφόρμα του έργου, όπου μπορούν να ενημερώνονται για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής και, κυρίως, μπορεί να ακουστεί η φωνή τους.


    Η πλατφόρμα τίθεται σε λειτουργία, σήμερα, 8η Φεβρουαρίου. Επιτρέπει στους χρήστες να συγκρίνουν τις απόψεις τους σε θέματα μετανάστευσης με τις υπάρχουσες εθνικές και ευρωπαϊκές πολιτικές, καθώς και με τις απόψεις επίσημων φορέων. Επιπλέον, οι χρήστες ενθαρρύνονται να συμμετέχουν στις συζητήσεις σχετικά με ζητήματα μεταναστευτικής πολιτικής που τους ενδιαφέρουν, ώστε να συνεισφέρουν στη διαχείριση και την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ζητήματος της μετανάστευσης.


    Η πλατφόρμα είναι προσαρμοσμένη για την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Ιταλία και την Ισπανία με βάση την ισχύουσα εθνική και ευρωπαϊκή πολιτική και το αντίστοιχο νομοθετικό πλαίσιο. Είναι διαθέσιμη στην αγγλική γλώσσα, καθώς επίσης και σε πλήθος άλλων γλωσσών, μέσα από τη δυνατότητα αυτόματης μετάφρασης. Για να εξασφαλιστεί η πρόσβαση σε όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες, η widget εφαρμογή του Puzzled by Policy μπορεί να ενσωματωθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, blog ή οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα. 


    Επιπλέον, η πλατφόρμα θα βοηθήσει και τους υπευθύνους λήψης αποφάσεων και χάραξης νομοθετικού πλαισίου- σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο- να αξιολογούν τις επιδράσεις των ενεργειών τους μέσα από τη χαρτογράφηση των απόψεων των πολιτών. Δίνεται επίσης η δυνατότητα της συμμετοχής σε δημόσιες διαβουλεύσεις, όπως, για παράδειγμα, είναι η διαβούλευση για το δικαίωμα της οικογενειακής επανένωσης υπηκόων τρίτων χωρών που ζουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Οδηγία 2003/86/EC). 


    Για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα κάντε κλικ στο: http://join.puzzledbypolicy.eu. 


    Το έργο «Puzzled by Policy (CIP-ICT-PSP-2009-3bis)» ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου του 2010, θα διαρκέσει 3 χρόνια, και χρηματοδοτείται από το Competitiveness and Innovation Framework Programme (CIP)- ICT Policy Support Programme (ICT PSP) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αποτελεί μία κοινοπραξία 12 μελών από 9 Ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο), με συντονιστή το National University of Ireland, Galway- Digital Enterprise Research Institute (NUIG).


    Για περισσότερες πληροφορίες: 


    Deirdre Lee, συντονιστής έργου, Εθνικό Πανεπιστήμιο του Γκάλγουει, Ιρλανδία, Τηλ.: +353 (0)91 495336, e-mail: deirdre.lee@deri.org


    Ήρα Γιαννακουδάκη, ΔΑΕΜ, Αθήνα Τηλ.: +30 210 5277181, e-mail: i.giannakoudaki@daem.gr
ΠΡΕΖΑ TV
8-2-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: