Παρασκευή, Φεβρουαρίου 24, 2012

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΕΙ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ – ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ;;;


ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ....
Ο Μητροπολίτης Φλώρινας τα  κατάφερε   τελικά να ματαιώσει τις καρναβαλικές εκδηλώσεις σ' ένα μικρό χωριό της Πτολεμαίδας, τη Γαλάτεια Εορδαίας. Ο Μητροπολίτης είχε φροντίσει να εκδώσει εγκύκλιο, στην οποία χαρακτήριζε ειδωλολατρικό το καρναβάλι καλώντας τους πιστούς να μην το τιμήσουν. Τελικά, όπως γράφει η «Καθημερινή» οι κάτοικοι προτίμησαν να μην έρθουν σε αντίθεση με τον Μητροπολίτη Θεόκλητο, καθώς τους απειλούσε ότι θα τους αφήσει χωρίς παπά.  


«Αυτό που κάνουμε εμείς εδώ και χρόνια έχει πανηγυρικό χαρακτήρα. Δεν προσβάλλουμε κανέναν. Το τελευταίο διάστημα, ο Μητροπολίτης διαμηνύει παντού ότι θα αφήσει το χωριό μας χωρίς παπά, εάν προχωρήσουμε στις αποκριάτικες εκδηλώσεις. Με το φόβο αυτό και για να μην έρθουμε σε κόντρα με την Εκκλησία, αποφασίσαμε να ματαιώσουμε τα σχέδιά μας για την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς» δήλωσε στην εφημερίδα ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου της Γαλάτειας Πορφύριος Βουτάλης.



Στη Μητρόπολη Φλώρινας-μια περιοχή όπου είχε αφήσει στο στίγμα του ο περιβόητος Αυγουστίνος-  Ο Μητροπολίτης είχε μάλιστα πριν φροντίσει να διαβαστεί η εγκύκλιος του σε εκκλησίες που ανήκουν στην επικράτεια της Μητρόπολης.  «Η πατρίδα μας διέρχεται μεγάλη οικονομική κρίση. Περνά μια νέα κατοχή. Πολλοί συνάνθρωποί μας βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση. Άλλοι πεινούν και άλλοι κρυώνουν. Οι μισθοί και οι συντάξεις μειώνονται. Νέοι δυσβάστακτοι φόροι συνεχώς προστίθενται» αναφέρει η εγκύκλιος.

«Και εμείς, αντί να πέσουμε στα γόνατα και να παρακαλέσουμε τον Θεό να μας βοηθήσει, αντί να τρέξουμε και να μοιραστούμε τα αγαθά που μας χαρίζει ο Θεός με τους πτωχούς, ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε τον ‘θεό καρνάβαλο’ και να κάψουμε τα λιγοστά χρήματά μας, αλλά και τα χιλιάδες ευρώ του κρατικού κορβανά στο βωμό του» καταλήγει η εγκύκλιος του κ. Θεόκλητου.
http://www.lifo.gr/now/society/7619
Θεόφιλος Δουμάνης
ΠΡΕΖΑ TV
24-2-2012

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σεβασμιότατε. Το καρναβάλι, έχετε δίκιο, είναι παλαιότερο του Χριστιανισμού. Προέρχεται από τις παγανιστικές τελετουργίες των αρχαίων Ελλήνων και τις γιορτές προς τιμή του θεού του κρασιού και της ευθυμίας. Αλλά όσοι συμμετέχουν σήμερα δεν είναι δωδεκαθεϊστές. Είναι Χριστιανοί οι πιο πολλοί. Σεβασμιότατε, αφήστε τον κόσμο να χαρεί. Μην μας μαυρίζετε την ψυχή. Έχουμε ανάγκη να βγούμε έξω, να γελάσουμε, να ξεχάσουμε. Γι αυτό εδώ και 2.000 χρόνια δεν καταφέρατε να σταματήσετε το Καρναβάλι. Γιατί είναι συνδεδεμένο με τη χαρά, το κέφι. 'Ήταν πριν από σας και θα υπάρχει και μετά. Έχετε διαβάσει το Όνομα του Ρόδου; Αν όχι κάντε ένα κόπο. Μην γίνεσθε ο ηγούμενος του μοναστηριού, ο οποίος θεωρεί το γέλιο αμαρτία. Άλλα είναι αμαρτία. Το ψέμα, η υποκρισία, η εκμετάλλευση του συνανθρώπου, η αλαζονεία, ο φανατισμός, η κλεψιά. Γνωρίσματα που αφθονούν δυστυχώς στον κλήρο. Ήταν μια λάθος απόφαση. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να λέτε στον κάθε ένα τι θα κάνει, τι θα φορέσει, πως θα φερθεί. Ξαναγυρίζετε τον κόσμο στον Μεσαίωνα και την Ιερά Εξέταση. Αυτό θέλετε; Να διαλέγουν οι πιστοί κάτω από το φόβο και τον εκβιασμό; Και πόσοι αγανακτισμένοι θα φύγουν από την Εκκλησία; Και η αγάπη του Ευαγγελίου; Ο σεβασμός προς τον πλησίον; Η συγχώρεση;

Ανώνυμος είπε...

Σκέψου πόσο καθυστερημένοι αλλά και υποκριτές είναι οι κάτοικοι εάν το ματαίωσαν το καρναβάλι εξαιτίας του τραγόπαπα.

Ανώνυμος είπε...

Μπορει ο Ανθρωπος ναναι το χειροτερο ζωο που εζησε ποτε σ αυτο τον πλανητη....Ομως ο χριστιανισμος ειναι το Α και το Ω του εκφοβισμου και των απειλων:
Φορτωνει το νεογεννητο βρεφος με ενα "προπατορικο αμαρτημα" και συνεχιζει να το απειλει σ ολη του τη ζωη με το "φοβο της Κολασης"

Ανώνυμος είπε...

ti les re file !!!!
akoma den emathes oti to propatoriko amartima to plirose o hristos epano sto stayro gia na boroume oli na ehoume efkeria gia tin eonia zoi ????

Ανώνυμος είπε...

Οταν ασχολείσαι με κάθε κουβέντα που λέει ένας παπας δείχνεις πόσο μικρό μυαλό έχεις και πόσο εμπαθής είσαι.Έβγαλε μια ανακοίνωση για τους δικούς του ο δεσπότης συνεπώς δεν μας αφορά.Αφού οι περισσότεροι συμφώνησαν να μην κάνουν το καρναβάλι σε αυτό το χωριό δικό τους πρόβλημα.
11:45 Αν επηρεάζεσαι και εσύ από αυτές τις ανακοινώσεις κάτσε σπίτι σου οι υπόλοιποι θα το διασκεδάσουμε,και για την ιστορία να σου πω ότι η ιερά εξέταση έκαψε και ορθόδοξα βιβλία.
7:16 Ένα πράγμα βρήκα σωστό στους ορθόδοξους που δεν το έχουν άλλοι,ποτέ δεν ανάγκασαν κανέναν να πιστέψει, όποτε όσοι ήθελαν πίστεψαν δεν είναι σαν τους μουσουλμάνους που έχουν νόμο να σκοτώνουν τους απίστους.

71nasta είπε...

χριστιανοι πιστεψετε οτι θα θεσπιστει ξανα και ο θεοπνευστος θεσμος της ιερας εξετασης..αμην...
και μ αυτη τη πεινα που πεσε.. μαγγισα στα καρβουνα ειναι μια πρωτοτυπη θεαρεστη προσφορα στο κοινωνικο συνολο...ΖΗΤΩ Ο ΝΕΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ !(ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ)ΖΗΤΩ !

Ανώνυμος είπε...

10.56 κανενας νομος των μουσουλμανων δεν λεει να σκοτωνουν τους απιστους. αυτα ειναι μια κακη ερμηνεια του κορανιου απο φονταμεταλιστες. και στον χριστιανισμο σου λεν να εισαι εναρετος. εγω και εσυ θεωρουμε οτι εναρετος ειναι καποιος που δεν κλεβει δεν σκοτωνει κτλ. αν πας στο αγιο ορος θα σου πουν οτι εναρετοι ειναι αυτοι που κλεινονται στα μοναστηρια. τα παντα ειναι θεμα ερμηνειας. στο λεω γιατι ο πατερας μου ηταν παλαιστινιος και οσες φορες πηγαμε κανενας δεν ηθελε να σκοτωσει την μανα μου επειδη ειναι χριστιανη. φιλικα.

Ανώνυμος είπε...

12:31 Δεν είναι θέμα ερμηνείας είναι θέμα εφαρμογής της πίστης τους.Ο Μωάμεθ είχε δώσει εντολή σε όποιον δεν δέχεται την πίστη τους να τον σκοτώνουν (γνωστή και ως τζιχατ).Όπως στους χριστιανός υπάρχει πχ η νηστεία που δεν την κάνουν όλοι όσοι δηλώνουν χριστιανοί.

Ανώνυμος είπε...

'σαν τους μουσουλμάνους που έχουν νόμο να σκοτώνουν τους απίστους."

σοβαρα ρε ψηλε?
για δωσε μας και τη σχετικη παραπομπη, πού ακριβως το λεει στο Κορανι να σε πιστεψουμε...

αλλιως κοψε τις πίπες!

στην Κομοτηνη μαζι με μουσουλμανους μεγαλωσα, δεν θυμαμαι κανεναν να με σκοτωσε επειδη ειμαι 'απιστος'

λες να πιστεψω εναν ηλιθιο του ΛΑΟΣ?

λοιπον μπουμπού, αλλη φορα να κανεις τον εξυπνο εκει που σε παιρνει, ταμαμ?

alexxxandros είπε...

Ελλαδα,η ντροπη του δυτικου κοσμου.
Τι αλλο θα δουμε,η μαλλον ποσα αλλα γινονται και δεν τα βλεπουμε.
Ελληναρα,τετοιος εισαι και μαλλον αξιζεις αλλα 10 μνημονια εως να φθασει 8ευρω το ημερομισθιο.
Αλλα θα εχεις τον παπα σου..

Στην Φλωρινα δεν ειχαν αφορισει τον Θ.Αγγελοπουλο?

Ανώνυμος είπε...

Αν υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε να κοροϊδέψει την τρόικα, αυτός είναι ο Μητροπολίτης Φλωρίνης. Πραγματικά πανούργος. Ρε φίλε, θα πει κάποιος, γιατί αυτό είναι πονηρό; Πρώτα πρώτα γιατί είναι μπλόφα. Αν θεωρεί το καρναβάλι τόσο μεγάλη αμαρτία, γιατί έστειλε εγκύκλιο και απείλησε μόνο ένα μικρό χωριό και όχι όλη την περιοχή, συμπεριλαμβανομένης και της Φλώρινας; Απλό. Γιατί οι δυσαρεστημένοι έμποροι κλπ θα ήταν παρά πολλοί και το σπουδαιότερο τα έσοδα από ένα νομό θα ήταν μηδενικά, αν πραγματοποιούσε την απειλή του. Για φανταστείτε πόσα θα έχανε αν άφηνε χωρίς παπά την πόλη της Φλώρινας πχ. Η αν θα το τραβούσε επί μακρόν, πράγμα αδύνατο, θα έχανε όλους τους πιστούς, που θα ζητούσαν ή αντικατάσταση του ίδιου (το πιθανότερο), ή θα κατέφευγαν σε πολιτικούς γάμους κλπ. Για φανταστείτε τι έκανε. Απείλησε όλους τους κατοίκους ενός χωριού, ακόμα και αν δε θα συμμετείχαν όλοι στις εκδηλώσεις. Άδικο; Σίγουρα. Παράλογο; Όχι. Πως όχι; Ήταν μια μελετημένη κίνηση επίδειξης δύναμης. Την έστειλε σε κάποιο μέρος που γνώριζε ότι οι κάτοικοι θα υποχωρούσαν. Έτσι έδειξε αλαζονικά πόσο ισχυρός είναι. Πως η εκκλησία, αν θέλει μπορεί να φυτέψει ότι θέλει στο μυαλό των πιστών.

Ανώνυμος είπε...

666 θεοκλητε εισαι σεξυ

Ανώνυμος είπε...

Όλοι αυτοί οι τραγομούρηδες ανέραστοι κομπλεξικοί πορνοπαιδεραστές βγαίνουν και μπρογκάνε τα γίδια για να δούνε πόσα είναι ακόμα μέσα στο Μα ντρί, απο που κι ως πού ρε τραγόπουστα δε θα στείλεις παπά στο χωριό ρε τρομοκράτη που μάθατε μια ζωή να απειλήτε τον αθώο τον κοσμάκη απο την τσέπη σου ρε τους πληρώνεις για πες μας;

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΡΕ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ Κ ΜΑΤΑΙΩΣΑΝ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ.ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ Κ ΕΣΑΣ ΣΑΣ ΜΑΡΑΝΕ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ? ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΧΡΙΣΤΟΣ Κ ΜΑΣΚΑΡΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ ?
2 21 ΤΡΑΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ.
12 29 ΞΥΠΝΙΕ,ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ.
1 16 ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕ ΜΑΘΕ ΟΤΙ ΠΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ Η ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.ΕΚΕΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ.
ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΔΥΟ ΑΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΡΑΒΑΤΕ ΡΙΟ Η ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ......ΞΕΡΕΤΕ...

Ανώνυμος είπε...

ΟΡΘΩΣ ΕΠΡΑΞΕ ΡΕ.ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΙ.