Σάββατο, Φεβρουαρίου 18, 2012

ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΑΝ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ


Θύματα της γραφειοκρατίας, της μετάθεσης ευθυνών και της ασυνεννοησίας έπεσαν χιλιάδες πολίτες με αναπηρία, οι οποίοι προσήλθαν χθες στη Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Αιγάλεω προκειμένου να παραλάβουν τη βεβαίωση απογραφής που απαιτείται για τα προνοιακά επιδόματα.
Εκεί εκτυλίχθηκαν εικόνες ντροπής, με ανθρώπους ανήμπορους να περιμένουν επί ώρες στο τσουχτερό κρύο, χωρίς τελικά να καταφέρουν να εξυπηρετηθούν καθώς η αρμόδια υπηρεσία διέθετε μόλις 9 υπαλλήλους.

Το αλαλούμ προκάλεσε την παρέμβαση του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντ. Ρόβλια, ο οποίος ζήτησε να διεξαχθεί άμεσα έρευνα από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης. Μάλιστα ο υφυπουργός ζήτησε η διαδικασία ελέγχου να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τη Δευτέρα ώστε να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι του απαράδεκτου θεάματος.
Παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο υφυπουργός Υγείας Μ. Μπόλαρης, ο οποίος επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Πρόνοιας του δήμου, Ηλ. Καρυπίδη, ζητώντας να ταχυδρομηθούν οι βεβαιώσεις για να μην υποβάλλεται ο κόσμος σε αυτήν την ταλαιπωρία. Παράλληλα ο υφυπουργός Υγείας επέρριψε ευθύνες στον Δήμο Αιγάλεω, ενώ και ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, εξέφρασε την εκτίμηση ότι κάτι δεν έχει οργανωθεί σωστά στον συγκεκριμένο δήμο, καθώς παρόμοια εικόνα δεν έχει παρατηρηθεί σε άλλον ΟΤΑ.
Από την πλευρά του ο Δήμος Αιγάλεω υποστηρίζει ότι το απαράδεκτο γεγονός προέκυψε εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και πόρων και επιρρίπτει ευθύνες στην κεντρική εξουσία, η οποία, ενώ είχε ενημερωθεί για τα προβλήματα, δεν είχε λάβει εγκαίρως μέτρα.
Ειδικότερα, ο δήμος σε ανακοίνωσή του κατηγορεί τα υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών, τα οποία δεν ενέκριναν τη σχετική δαπάνη για να αποσταλούν οι βεβαιώσεις απογραφής στους δικαιούχους των προνοιακών επιδομάτων. Επισυνάπτει επίσης τις σχετικές επιστολές που είχε αποστείλει στα αρμόδια υπουργεία, από τα οποία ζητούσε 32.000 ευρώ για την ταχυδρομική αποστολή των σχετικών βεβαιώσεων.
Σημειώνεται ότι η υπηρεσία Πρόνοιας του Δήμου Αιγάλεω καλύπτει συνολικά 13.000 δικαιούχους από έξι δήμους της Δυτικής Αθήνας (Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Αγίας Βαρβάρας, Ιλίου, Περιστερίου, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου).
Στην ανακοίνωσή του, ο δήμος υποστηρίζει ακόμα ότι είχε συγκαλέσει σε σύσκεψη τους δημάρχους των συγκεκριμένων δήμων, τους οποίους ενημέρωσε ότι η υπηρεσία διαθέτει μόλις 9 υπαλλήλους που είναι αδύνατον να εξυπηρετήσουν όλους τους δικαιούχους.
Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει «βαναυσότητα κατά των ανθρώπων που παίρνουν επιδόματα», σημειώνοντας πως «διαλύονται οι όποιες κοινωνικές υποδομές υποστήριξης είχαν απομείνει».
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΡΙΜΑΛΗ
ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV
18-2-2012

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ρε πρέζα, τι γίνεται στο Σύνταγμα?

Ανώνυμος είπε...

έχει κανείς ενημέρωση από Συνταγμα?