Πέμπτη, Φεβρουαρίου 23, 2012

ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΡΑΚΤΗ ΣΤΟΝ ΈΒΡΟ


Συλλογή υπογραφών κατά του φράχτη στον Έβρο ξεκίνησε μέσω του νεοσύστατου κινήματος stopevroswall. Οι υπογραφές που συγκεντρώνονται, έχουν στόχο να δηλώσουν αντίθεση στο “φράχτη”, τόσο ηθικά όσο και τεχνικά, τόσο στην ιδέα όσο και στην κατασκευή.
Έχουν στόχο να υπενθυμίσουν σε όλους ότι ο φράχτης, το μόνο που μπορεί να προσφέρει είναι να μπαλώσει με δίχτυα μια πλημμύρα ανθρώπινης δυστυχίας.


Το κείμενο συλλογής υπογραφών έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα και είναι προσβάσιμο σε κάθε χρήστη που έχει στη διάθεσή του διαδίκτυο stopevroswall.blogspot.com
«Η κατασκευή του “φράχτη” στον Έβρο εξαγγέλθηκε πρώτη φορά στις 31 Δεκεμβρίου 2010. Κρίθηκε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναγκαίο έργο για την αποτροπή της διέλευσης μη νόμιμων μεταναστών από το χερσαίο τμήμα των ελληνοτουρκικών συνόρων, στην περιοχή Βύσσας του νομού Έβρου.
Στις 19 Ιανουαρίου 2012 υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του, σε μήκος 10,5 χλμ, με προϋπολογισμό 3.150.000 ευρώ. Η σύμβαση προβλέπει την κατασκευή διπλού “τείχους”. Το πρώτο τοιχίο θα έχει ύψος 2,5 μέτρα και το δεύτερο 3 μέτρα, ενώ η μεταξύ τους απόσταση θα είναι 1,2 μ. Στο διάστημα μεταξύ των δύο τοιχίων θα τοποθετηθεί αγκαθωτό συρματόπλεγμα, ύψους 3 μ.
Η κατασκευή του “φράχτη” έχει απορριφθεί από μεγάλη μερίδα της κοινωνίας ως ένα απάνθρωπο, βάρβαρο και κυρίως αναποτελεσματικό έργο “βιτρίνας”, αφού το μόνο που θα εξασφαλίσει είναι τη μετατόπιση του προβλήματος της διέλευσης μη νόμιμων μεταναστών.
Η διακίνησή τους θα γίνεται νοτιότερα, είτε μέσω του ποταμού Έβρου είτε μέσω της υδάτινης οριογραμμής Ελλάδας-Τουρκίας, στο Αιγαίο. Το βέβαιο είναι πως ένας “φράχτης” δεν θα ανακόψει τα ρεύματα των μη νόμιμων μεταναστών που με κάθε τρόπο, και με ρίσκο τη ζωή τους, δεν παύουν να αναζητούν “περάσματα” για την Ευρώπη.
Ο “φράχτης” απορρίπτεται ως ιδέα και ως έργο από κάθε άνθρωπο που διαθέτει, εκτός από κοινή λογική, ελάχιστη ευαισθησία. Ουδείς νοήμων άνθρωπος με σεβασμό σε στοιχειώδεις αξίες, δεν μπορεί να ανεχτεί ένα σύγχρονο “τείχος”, που εκτός από ένα παρωχημένο ιστορικά τέχνασμα “φραγής”, αποτελεί και τη μέγιστη προσβολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αποτελεί επίσης προσβολή στα ιδεώδη του Ελληνισμού, που ουδέποτε κατασκεύασε “φράχτες” εσωστρέφειας, αλλά διαχρονικά “ατένιζε” σε ανοιχτούς ορίζοντες. Επιπλέον, ο έντονος αρνητικός συμβολισμός μίας τέτοιας κατασκευής, εκτός του ότι στιγματίζει ολόκληρη την περιοχή, ακυρώνει στη συνείδηση των ανθρώπων και το πλεονέκτημα της διασυνοριακότητάς της, εγκλωβίζοντάς την σε μία “περιφραγμένη αυλή” εντός της τριεθνούς γεωγραφίας της».
Αντίγραφα από το σύνολο των εντύπων με τις υπογραφές που θα συλλεχθούν, θα αποσταλούν σε ελληνικούς και διεθνείς φορείς και οργανισμούς όπως: ΟΗΕ (αρμόδια τμήματα), Ύπατη Αρμοστεία, Διεθνής Αμνηστία, Ελληνικές και Διεθνείς Μ.Κ.Ο, Πρόεδρο της Βουλής, Πρόεδρο Δημοκρατίας, Γραφείο του Πρωθυπουργού, Βουλευτές Έβρου, Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Δημάρχους Έβρου, Κεντρικά Γραφεία Κομμάτων, Ευρωπαϊκή Ένωση (Αρμόδιες επιτροπές), Έλληνες Ευρωβουλευτές, κ.α. Παράλληλα θα γίνει προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Πηγή: Εφημερίδα Χρόνος




Read more: http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=50565:2012-02-23-13-35-12&catid=1:latest-news&Itemid=50#ixzz1nDp7UJMG 
Seleo.gr News 
ΠΡΕΖΑ TV
23-2-2012

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αντί για να βγει κίμημα STOPthe Lathro ..., μαζεύτηκαν όλοι οι στόκοι οι αλλυλέγγυοι και έκαναν το stopevroswall!! Έλεος δηλαδή!!
Έχουμε ΓΕΜΙΣΕΙ με την κάθε λέρα από κάθε γωνιά του πλανήτη και οι άλλοι αγχώνονται μην τους δυσκολέψουμε την είσοδο!!
ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ..., δεν πάμε καλά!!!

Ανώνυμος είπε...

Ποιοι, οι λαθρομετανάστες?

Ανώνυμος είπε...

Τι μαλακιες ειναι αυτες..Να φτιαχτει το τοιχος να σταματησουμε τα σκουπιδια..Βεβαια το οτι ειμαστε στο νατο και τους εκμεταλλευομαστε ως καπιταλιστικο κρατος ,ειναι αλλη υποθεση..

Ανώνυμος είπε...

Καλά είναι ανώμαλοι;;; Εδώ η Ελλάδα έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι για τον κάθε λαθρομετανάστη. ΤΕΛΟΣ ΠΙΑ!!!!Μας έχουν γ@μίσει οι κολοπολιτικοί και η τρόικα και τώρα έρχονται 20 στόκοι όπως λέει και ο φίλος ποιο πάνω και φωνάζουν; Ας βάλουν λοιπόν αυτοί οι στόκοι από 20 λαθρομετανάστες από αυτούς που είδη βρίσκονται στην Ελλάδα στα σπίτια τους για αρχή και μετά το ξανά συζητάμε.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή, τί θέλουμε; Θέλουμε να συγκεντρώνουμε όλους τής γής τούς κολασμένους μαζί με τήν δυστυχία τους, τήν μιζέρια τους, τήν φυματίωσή τους, τήν ελονοσία τους, τό έητζ τους, και τήν πρόθεσή τους να επιβιώσουν σφάζοντας, ληστεύοντας και καταστρέφοντας ό,τι τούς φανεί αξιοποιήσιμο; Θέλουμε οι γειτονιές μας να βρωμάνε από τήν μπόχα δυστυχισμένων βρωμιάρηδων από τήν Ασία και τήν Αφρική; Θέλουμε να μπαίνουμε στα λεωφορεία και να κολλάμε όλες τίς αρρώστειες τού 3ου κόσμου; Θέλουμε τό κέντρο τής Αθήνας να μοιάζει με Ισλαμαμπάντ; Θέλουμε πρόθυμους διακινητές κάθε είδους ναρκωτικών; Θέλουμε πλασιέ τών φτηνιάρικων λαθραίων κινέζικων μαϊμούδων; Θέλουμε τήν πλήρη διάλυση τής χώρας και τήν αποσύνθεση τού κοινωνικού μας ιστού; Τί, τέλος πάντων θέλουμε;;; Γιατί, αν δεν τά θέλουμε όλα αυτά και επί πλέον θέλουμε μιά καλή αμυντική θωράκιση τής μεθορίου απέναντι στούς λυσσασμένους γείτονές μας, τότε ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ πρέπει να γίνει η ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ και η ΤΑΦΡΟΣ, αλλά ΚΑΙ ΝΑ Ν-Α-Ρ-Κ-Ο-Θ-Ε-Τ-Η-Θ-Η η ελληνοτουρκική ΚΑΙ ελληνοβουλγαρική μεθόριος ΚΑΘ' ΟΛΟ ΤΟΥΣ το ΜΗΚΟΣ...!

Ανώνυμος είπε...

Μεταναστες μη μας αφηνετε μονους με τους φασιστες..

Ανώνυμος είπε...

Τι φράχτες και μαλακίες, στρώστε σ΄όλο τον Εβρο ναρκοπέδια , χωρίς να πληρώσουμε ούτε ένα ευρώ. Οι αποθήκες του Στρατού είναι τίγκα και σκουριάζουν άδικα.

7:36 Φύγε όσο προλαβαίνεις, σε λίγο θα είναι πολύ αργά για σας και τους εραστές σας, τους λαθρό.

Ανώνυμος είπε...

@ 7:36
ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ, ΣΤΗΝ ΝΙΓΗΡΙΑ, ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΙ Ο,ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΠΡΟΤΙΜΑΣ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥ ΑΠ' ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΩΜΙΑΡΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟ... ΘΑ 'ΠΡΕΠΕ ΚΑΤΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ 'ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ...!!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτες τις μαλακιες μονο ο πρεζας ο πυρομανης τις ανεβαζει για να τσιμπατε και να βριζει ο ενας τον αλλο.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν είμαι δεξιός αλλά ρε παιδιά εντάξει μην τρελαθούμε κι ολας δεν ειναι η ελλαδα και χωρος να τους φιλοξενήσει όλους. Να φύγουν στην Ευρώπη.
Εμείς απο όποια άποψη και να το πάρεις ΔΕΝ μπορουμε να τους εχουμε.
Δε μπορούμε να παρασχουμε σωστες και αξιοπρεπεις συνθηκες διαβιωσης (γιατι οκ να αφησουμε να μπαινουν και.... ??? Εδω δεν προσεχουμε τους δικους μας πολιτες), ώστε να έχουν μια αξιοπρέπεια και να μην αναγκάζονται να ζητιανεύουν. Εκτος και αν ειναι ωραιο να κοιμουνται 500 σε 1 δωματιο να είναι πεινασμένοι κ.τ.λ.

σισιφος είπε...

8.06 αναρωτιωμοyνα απλως,η μανα σου εκανε τη δουλεια αυτη που κανει τωρα..ξερεις εσυ..και πριν σε γεννησει?

σισιφος είπε...

8.06 αναρωτιωμουνα απλωςαπο κοινωνιολογικης αποψης ρωταω,δεν μπορω να εξηγησω πραγματικα πως καποιος μπορει να ειναι τοσο σκουπιδι,γενιεται η γινεται..ευχαριστω εκ των προτερων,