Δευτέρα, Φεβρουαρίου 20, 2012

ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΖΗΤΕΙ Ο Γ.ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ… ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΣ


Την ανάγκη ρήξης με το παρελθόν και με την αντίληψη της σκοτεινής πλευράς της μεταπολίτευσης, καθώς και με τους σημερινούς εκπροσώπους της εκφράζει σε άρθρο του ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννης Ραγκούσης. Τονίζει ότι μόνο έτσι μπορεί να ανακτήσει η πολιτική τη χαμένη της αξιοπιστία και το ΠΑΣΟΚ να επαναθεμελιωθεί. 



Ο Γ.Ραγκούσης ασκεί κριτική σε όσους εμπόδισαν την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, σε εκείνους που δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, σε αυτούς που συνέβαλαν στο να βυθιστεί η χώρα σε αβεβαιότητα και ύφεση. 


Τονίζει, δε, πως όποιος διεκδικεί ρόλο τα δημόσια πράγματα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί και σε ό,τι αφορά τον ίδιο επισημαίνει: «Είμαι έτοιμος να την αναλάβω, με τη δημόσια διατύπωση απόψεων για το μέλλον του τόπου και με τη συστράτευση με όσους μας ενώνουν οι ίδιες αγωνίες και προτεραιότητες».


Το άρθρο του Γ.Ραγκούση εκτιμάται ότι αποτελεί προάγγελο της τοποθέτησής του εν όψει των διαδικασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στο ΠΑΣΟΚ. Η τοποθέτησή αυτή αναμένεται εντός των επόμενων ημερών.


Αναλυτικότερα, στο άρθρο που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Μεταρρύθμιση» ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας αναφέρεται στην κρίση εμπιστοσύνης που υπάρχει απέναντι στο πολιτικό σύστημα, η οποία οφείλεται στην έλλεψη συνέπειας μεταξύ λόγων και έργων του πολιτικού προσωπικού.


Ο κ. Ραγκούσης ζητά ριζοσπαστικές, εκ θεμελίων αλλαγές και τονίζει πως δεν υπάρχει περιθώριο για λίγες αλλαγές, ή λειψές μεταρρυθμίσεις, ή μισές αλήθειες, ή ελαστικές συνειδήσεις σε ζητήματα αρχών.


Ο ίδιος ασκεί κριτική σε όσους «μέσα στην κυβέρνηση, στη Βουλή, στην αντιπολίτευση και στο συνδικαλισμό καθυστέρησαν, ανέστειλαν και εμπόδισαν την πραγματοποίηση των αυτονόητων αλλαγών, και μάλιστα στο όνομα της υπεράσπισης των λαϊκών "κεκτημένων"», καθώς «τελικά το μόνο που κατάφεραν ήταν να πληγούν με βάναυσο, οριζόντιο και άδικο τρόπο τα λαϊκά εισοδήματα».


Παράλληλα, εξαπολύει βολές, λέγοντας: «Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον τρόπο με τον οποίο η προσωπική διαφορά στο νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, που υποτίθεται ότι θα θεσπιζόταν για να προστατεύσει τους μισθούς τους, μετετράπη σε ένα οριζόντιο μισθολογικό πογκρόμ επί δικαίων και αδίκων; Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις "ηρωικές" στιγμές αποπομπής της τρόικας από την Ελλάδα που, για να τη φέρουμε πίσω, γίναμε παράκλητοί της, δίνοντας ως αντάλλαγμα πρωτοφανούς αγριότητας εισπρακτικές πολιτικές; 


»Το χειρότερο δε στο οποίο οδήγησαν όλες αυτές οι παλινωδίες, είναι ότι η χώρα βυθίστηκε στην παρατεταμένη αβεβαιότητα περί χρεοκοπίας ή μη, καθώς και παραμονής ή όχι στο ευρώ, που υπήρξε η κύρια αιτία της ύφεσης, στην οποία επί 2,5 χρόνια βούλιαξε η ελληνική οικονομία».


Ο Γ.Ραγκούσης σημειώνει πως «σήμερα είναι ανάγκη να επαναθεμελιώσουμε τη δημοκρατική παράταξη στη βάση μιας Νέας Ενότητας, η οποία, για να είναι πραγματικά προοδευτική και συνεκτική, οφείλει να θεμελιώνεται σε αρχές: 
Στην απόφαση να βάλουμε τέλος, ως έθνος, στην εξάρτηση αλλά και στην ταπείνωση της υπερχρέωσης.
Στην απόφαση να οικοδομήσουμε μια πολιτεία κανόνων και όχι εξαιρέσεων, ξεπερνώντας οριστικά την πελατειακή αντίληψη και τη συντεχνιακή νοοτροπία.
Στη συνειδητοποίηση ότι τα αγαθά μόνο «κόποις κτώνται», με ανυποχώρητη μάχη κατά του παρασιτισμού των μικρών ολιγαρχιών - μεγάλων και μικρών συμφερόντων.
Στην πεποίθηση ότι η κοινωνική δικαιοσύνη, ηθικά, πολιτικά και ιστορικά είναι για τους προοδευτικούς ανθρώπους οδηγός, καθήκον και υποχρέωση.
Ο ίδιος ζητεί: «Τώρα τομή με το παρελθόν, ρήξη με την αντίληψη της σκοτεινής πλευράς της μεταπολίτευσης, καθώς και με τους πρωταγωνιστές και σημερινούς εκπροσώπους της. Τομή με όσους θεώρησαν τα 2,5 τελευταία χρόνια την προσωπική τους δημοφιλία ως υπέρτερο αγαθό από τη σωτηρία της πατρίδας από την χρεοκοπία, υπέρτερο από την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας και μάλιστα με την ασφάλεια ότι υπάρχουν 150 και πλέον "πολιτικά κορόιδα", οι οποίοι θα αναλάβουν το -βραχυπρόθεσμο- πολιτικό κόστος γι'αυτά».


Ο Γ.Ραγκούσης καταλήγει: «Ο καθένας από μας που διεκδικεί ρόλο στα δημόσια πράγματα, υποχρεούται να δηλώσει "παρών" με την ανάληψη της ευθύνης που του αναλογεί. Σε ό,τι με αφορά, αυτή την ευθύνη είμαι έτοιμος να την αναλάβω, με τη δημόσια διατύπωση απόψεων για το μέλλον του τόπου και με τη συστράτευση με όσους μας ενώνουν οι ίδιες αγωνίες και προτεραιότητες».
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
20-2-2012

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

βρε καλώς τον.
Θα ήθελα πολύ να σε βρίσω αλλά
ούτε αυτό δεν σου αξίζει.
Το μόνο οπου σου αξίζει εσένα και
των ομοίων σας ειναι ενα σχοινί γύρω απο τον λαιμό σου.