Τετάρτη, Φεβρουαρίου 01, 2012

ΙΣΧΥΡΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ - ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


Ισχυρές χιονοπτώσεις και έντονες βροχοπτώσεις αναμένονται σήμερα, Τετάρτη, καθώς επιμένει το κύμα κακοκαιρίας στη χώρα. Κλειστά παραμένουν τα σχολεία σε αρκετές περιοχές της Αττικής. Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια των πλοίων, λόγω της εξασθένισης των ανέμων στα πελάγη. Δείτε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού.Ειδικότερα, κλειστά θα μείνουν τα σχολεία στην Πεντέλη, τα Μελίσσια, το Καπανδρίτι, την Ανθούσα, την Παλλήνη, τον Αυλώνα, τα Ανω Λιόσια, το Ζεφύρι, τη Φυλή, τους Θρακομακεδόνες και τα Βίλια.



Στις 10 το πρωί θ' ανοίξουν τα σχολεία στους δήμους Διονύσου, Βριλησσίων, Κηφισιάς, Ερυθραίας και Εκάλης. 


Κλειστά επίσης τα σχολεία στους δήμους Ερέτριας και Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας Ευβοίας.


Στις 9 θα ανοίξουν τα σχολεία σε Φλώρινα και Καρπενήσι. 


Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, κύριο χαρακτηριστικό, οι ισχυρές χιονοπτώσεις αρχικά και έντονες βροχοπτώσεις αργότερα και ενίσχυση των ανέμων στο Ιόνιο.


Σε όλη τη δυτική Ελλάδα με εξαίρεση ίσως τις νότιες περιοχές της Πελοποννήσου θα σημειωθούν χιονοπτώσεις τοπικά ισχυρές. Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλα τα Ηπειρωτικά και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.


Οι νότιοι άνεμοι στα Δυτικά θα ενισχυθούν στα 8-9 μποφόρ και πιθανώς στο Ιόνιο στα 10 μποφόρ.


Ταυτόχρονα το βράδυ στο Ιόνιο και τα Νότια θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες


Στην Αττική, προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις που το απόγευμα θα περιοριστούν στα βόρεια. Τη νύχτα, ωστόσο, θα ενταθούν. 


Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Το βράδυ θα γίνουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -01 έως 05 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια και ανατολικά του νόμου από -04 έως 01 βαθμό Κελσίου.
Λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις οι οποίες το βράδυ θα ενταθούν αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα 6 μποφόρ, ενώ το θερμόμετρο θα δείξει από -06 έως 01 βαθμό Κελσίου.
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
1-2-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: