Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΣΔΟΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ


Επιστολή στον περιφερειακό διευθυντή του ΣΔΟΕ Πελοποννήσου, Νίκο Κολετζάκη, παρέδωσε σήμερα το πρωί ο φαρμακευτικός σύλλογος Αρκαδίας, ύστερα από απόφαση που έλαβε σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε χθες βράδυ, με αφορμή τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε κύκλωμα εικονικών συνταγογραφήσεων φαρμάκων κι εξαγωγών και στα οποία γίνεται λόγος για εμπλοκή φαρμακείου της Τρίπολης.



    Ο φαρμακευτικός σύλλογος ζητά να του δοθούν τα στοιχεία της έρευνας με τα ονόματα των εμπλεκομένων, προκειμένου να προχωρήσει στα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία πειθαρχικά και διοικητικά μέτρα σε βάρος όσων μελών του εμπλέκονται στην απάτη αυτή εναντίον των ασφαλιστικών ταμείων και του Ελληνικού Δημοσίου.


    Όπως επεσήμανε η πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Βασιλική Φράγκου - Γεωργακοπούλου με δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ''ζητούμε τα στοιχεία προκειμένου να κινήσουμε πειθαρχικές διαδικασίες γιατί δεν δεχόμαστε και δεν επιτρέπεται να θίγεται και να σπιλώνεται ένας ολόκληρος επιστημονικός κλάδος, άνθρωποι, συνειδήσεις και οικογένειες, από ελάχιστους επίορκους. Μιλάμε για 600 φαρμακοποιούς συνολικά στην περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων οι 65 είναι στην Αρκαδία, έχουμε ηθική υποχρέωση ως επιστημονικός κλάδος να απομονώσουμε και να τιμωρήσουμε μειοψηφίες που αμαυρώνουν το σύνολο".


    Η κ. Φράγκου πρόσθεσε ότι, ''απαιτούμε να μπει τέλος στην ατιμωρησία και καλούμε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, Υγείας, Δικαιοσύνης και τα ασφαλιστικά ταμεία να προχωρήσουν την έρευνα σε βάθος και να αποδώσουν με παραδειγματικό τρόπο τις ευθύνες όπου αναλογούν. Σε ότι μας αφορά, οι φαρμακοποιοί, στο μέτρο που τους αναλογεί, θα επιβάλουν τις πειθαρχικές κυρώσεις που προβλέπονται''.
ΠΡΕΖΑ TV
15-2-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: