Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2012

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Έπειτα από τη χτεσινή συνέλευση στην κατηλειμμένη περιφέρεια, αποφασίστηκε η συνέχιση της κατάληψης. Για σήμερα τετάρτη έχει προγραμματιστεί ποδηλατοπορεία στις 17:00. Θα ξεκινήσει από την περιφέρεια και θα κινηθεί σε γειτονιές των Χανίων προπαγανδίζοντας την πορεία της παρασκευής στις 18:00 στην πλ. αγοράς.






Επίσης σήμερα οι μαθητές έχουν προγραμματίσει πορεία στις 10:30 στην πλ. Αγοράς, ενώ θα στηρίξουν και την πορεία που καλεί την παρασκευή η κατηλειμμένη περιφέρεια.





Το πρωί ο περιφερειάρχης προσπάθησε να μπει στην κατάληψη με ψεύτικες και αστείες δικαιολογίες (δεν έχει λεφτά και το πορτοφόλι του είναι στο γραφείο, ...). Όταν έλαβε αρνητική απάντηση άρχισε τις απειλές, ότι θα φέρει εισαγγελέα και ότι "τώρα θα δείξει το κακό του πρόσωπο".





Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ο Περιφερειάρχης μαζί με δικηγόρο μπήκε στο γραφείο του εισαγγελέα (τα δικαστήρια είναι ακριβώς δίπλα στην περιφέρεια).





Τις τελευταίες δύο μέρες έχουν ενταθεί οι πιέσεις προς τους καταληψίες. Χτες το μεσημέρι μια κουστωδία από τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου, του εμπορικού συλλόγου, του εμποροβιομηχανικού επιμελητηρίου και των καταστηματαρχών της Αγοράς, καθώς και ενός πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης ήρθαν να μας πείσουν ότι πρέπει να μπουν δέκα άτομα προσωπικό ασφαλείας της περιφέρειας και να δουλέψουν. Ότι εμείς μπορούμε να μείνουμε όσο θέλουμε (αρκεί να δουλεύουν) και ότι θα μας προσφέρουν και φαί!!!!





Ήδη άλλοι συμμετέχοντες στην κατάληψη έχουν ειδοποιηθεί και κόσμος μαζεύται να ενισχύσει κι άλλο τις πρωινές βάρδιες.





Αγωνιστικούς χαιρετισμούς σε όλους τις καταλήψεις και σε όσους αγωνίζονται.





Συνεχίζουμε...


http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1378825
ΠΡΕΖΑ TV
15-2-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: