Πέμπτη, Φεβρουαρίου 02, 2012

ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΑΦΕΣΗ... ΕΥΘΥΝΩΝ ΖΗΤΕΙ Η ΠΑΣΕΓΕΣ


Μείωση των μισθών των εργαζομένων στις συνεταιριστικές οργανώσεις μέχρι και 30% ζητά η ΠΑΣΕΓΕΣ, με παράλληλο, «κούρεμα» 400 εκατ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων οφειλών στις τράπεζες συνεταιρισμών και αγροτών που φτάνουν συνολικά τα 3,5 δισ. ευρώ, με το επιχείρημα πως, «αν πάμε σε εκκαθάριση, ούτε οι τράπεζες ούτε το Δημόσιο θα πάρουν τίποτα».

Από τη Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε χθες και προήδρευσε σε συνάντηση συνεταιριστών από όλη τη χώρα, στο περιθώριο της 24ης AGROTICA, ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτος Καραμίχας, κατέθεσε τις προτάσεις της τριτοβάθμιας συνεταιριστικής οργάνωσης για την εξυγίανση των αγροτικών συνεταιρισμών και ενώσεων ενώ επιτέθηκε για άλλη μια φορά κατά του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, Κ. Σκανδαλίδη. Ο κ. Καραμίχας ζήτησε την αναστολή του νόμου για τους συνεταιρισμούς και έναρξη της συζήτησης από μηδενική βάση.
Ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ ζήτησε επίσης απαλλαγή από τυχόν ποινικές και αστικές ευθύνες των διοικήσεων συνεταιρισμών και Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών, που έχουν χρεοκοπήσει στις δεκαετίες 1980-1990 και κάλεσε την κυβέρνηση να καταθέσει σχετική τροπολογία. Το επιχείρημα ήταν ότι επρόκειτο για?κομματικές διοικήσεις.
Εναρξη της Agrotica
Μαζί με τον αγώνα για τη δημοσιονομική προσαρμογή, δίνουμε και αυτόν της ανάπτυξης, είπε από το βήμα των εγκαινίων της 24ης Διεθνούς Εκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων, ο υφυπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, Γ. Δριβελέγκας. Παρουσίασε τα αποτελέσματα δύο ερευνών, όπου, στην πρώτη, ο αγροτοδιατροφικός τομέας είναι στους τρεις πιο ελπιδοφόρους τομείς της οικονομίας, στη δεύτερη -μελέτη του ΙΟΒΕ- καταγράφηκε το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον και η προοπτική του πρωτογενούς τομέα. Η 24η AGROTICA άνοιξε τις πύλες της χθες και θα μείνει ανοιχτή μέχρι την Κυριακή.
ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ
ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV
2-2-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: