Τετάρτη, Φεβρουαρίου 08, 2012

ΣΥΡΙΑ:Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ


Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συζητήσει την κατάσταση στη Συρία σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ εντός της ημέρας, ανακοίνωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Η Τουρκία εργάζεται για να οργανώσει "το συντομότερο δυνατόν" μία διεθνή διάσκεψη για τη συριακή κρίση με τη συμμετοχή των περιφερειακών και διεθνών παραγόντων, δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών.
"Είμαστε αποφασισμένοι να δημιουργήσουμε ένα διευρυμένο φόρουμ διεθνούς συνεννόησης με τις χώρες που ανησυχούν για την κατάσταση στη Συρία, γειτονική της Τουρκίας χώρα", πρόσθεσε.
Ο τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε χθες ότι η Αγκυρα προετοιμάζει νέα πρωτοβουλία με τις χώρες που είναι αντίθετες με την κυβέρνηση της Δαμασκού και χαρακτήρισε "φιάσκο" το σινο-ρωσικό βέτο στο σχέδιο απόφασης για τη Συρία που παρουσιάσθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Ο Αχμέτ Νταβούτογλου διευκρίνισε ότι η Τουρκία δραστηριοποιείται ενεργητικά για την κατάρτιση ενός νέου οδικού χάρτη για τη Συρία.
Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναχωρεί σήμερα από την Αγκυρα για τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα έχει συνομιλίες για τη συριακή κρίση.
ΠΡΕΖΑ TV
8-2-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: