Παρασκευή, Φεβρουαρίου 24, 2012

ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ-ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ


Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το άρθρο 20 του νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για ένοπλους φρουρούς στα πλοία που προβλέπει ότι αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες δεν θα κινδυνεύουν από την αυτόφωρη διαδικασία για αδικήματα που διώκονται κατ' έγκληση και δαπράχθηκαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
Η Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως με τη διάταξη αυτή εισάγεται επισήμως καθεστώς ατιμωρησίας για αστυνομικά όργανα, τη στιγμή που οργιάζει η αστυνομική βία και αυθαιρεσία κατά των πολιτών και των συνταγματικών δικαιωμάτων τους.



"Αντί η πολιτεία να διευκολύνει περαιτέρω τις διαδικασίες με τις οποίες τα αστυνομικά όργανα να λογοδοτούν για πράξεις τους ενάντια σε πολίτες και να αποθαρρύνονται από την τέλεσή τους, ουσιαστικά πλέον τα θωρακίζει και τα θέτει στο απυρόβλητο, και μάλιστα κατά προκλητική παράβαση ακόμη και της θεμελιώδους αρχής της ισότητας ενώπιον του νόμου, τονίζουν και προσθέτουν πως πρόκειται για επικίνδυνη εξέλιξη, καθώς η κυβέρνηση του Μνημονίου προβλέπει την όξυνση των κοινωνικών αγώνων και επιθυμεί με προληπτικό τρόπο να προστατεύσει νομικά τα εκτελεστικά της όργανα που αυθαιρετούν", σημειώνεται.


Η Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Οικολόγων Πρασίνων, με τη σειρά της, επικαλούμενη εκθέσεις της Διεθνούς Αμνηστίας για την αστυνομική αυθαιρεσία, αλλά και το γεγονός ότι το Γραφείο Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας έχει μείνει στα χαρτιά, επισημαίνει ότι η υπερψήφιση της διάταξης θα ενθάρρυνε νέα περιστατικά βίας και αυθαιρεσίας και ζητούν την απόσυρσή της.


"Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα πρέπει να γνωρίζει ότι βαδίζει σε θεσμικά ολισθηρούς δρόμους, καθώς η μη διερεύνηση υποθέσεων σε εύλογο χρονικό διάστημα και η ατιμωρησία παραβιάζουν το δικαίωμα στη δικαστική προστασία που προστατεύεται από το Σύνταγμα, αλλά και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου", αναφέρεται.


Το νομοσχέδιο "Παροχή υπηρεσιών ασφαλείας από ένοπλους φρουρούς σε εμπορικά πλοία και άλλες διατάξεις" συζητήθηκε την Τετάρτη στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, με τους βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις και αντιρρήσεις. 
http://news247.gr/ellada/eidiseis/afesh_amartiwn_gia_thn_astynomikh_via.1665820.html
ΠΡΕΖΑ TV
24-2-2012

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Afto to sxedi diamorfothike kathara gia na kapilefsi tis sigentrosis tou PAME...i plastiga tha giri tin timoria stin kalpi mazika k pitharximea me simpiknomeni maza KKE 79,5%

Ανώνυμος είπε...

Aσε έχεις χάσει επεισόδια στην τελευταία δημοσκόπηση το κκε είναι 86,3575%

Ανώνυμος είπε...

Αμαν με τις παρελασεις του ΠΑΜΕ γιατι δεν καθεστε στο δρόμο , με μονοήμερες εκδρομές στην Αθήνα δεν φεύγει η ακρίδα.
Κάντε μια δήλωση για μη εφαρμογη του μνημονιου άντε να σας δω, μετά όμως τέρμα η επιχορηγηση

Ανώνυμος είπε...

Η μοναδική εργολαβία του bubukou, γι αυτό ειναι λυπημένος στη ND πλέον, δεν του είπε κανείς μπάτσος thank you

Ανώνυμος είπε...

Κ ΡΩΤΑΩ Κ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟ ΦΤΩΧΟ ΜΟΥ ΤΟ ΜΥΑΛΟ.
ΕΑΝ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΝΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008,ΤΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΚΟΝΕΑ?ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΦΩΡΟΥ Κ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ Ή ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΔΙΩΧΘΕΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΓΕΝΙΚΩΣ?
ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΦ΄ΕΞΗΣ?
ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΥΡΙΕ ΝΟΜΟΘΕΤΑ?
ΟΥΣΤ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ
ΔΕΝ ΠΑ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ES ES ?ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ?ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΤΟΝ ΚΡΟΤΑΦΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΚΑΣΕΙ Η ΦΟΥΣΚΑ ΤΟΥΣ Κ ΤΟΤΕ?
ΕΙΣΤΕ ΧΑΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΧΕΡΙ ΡΕΕΕ!
ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!(ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΜΕΥΟΥΜΕ ΟΜΩΣ)

Ανώνυμος είπε...

πατριώτη να πεις το πρώτο σου παιδί. μας έκανε και όλους πατριώτες. σας έχουμε σιχαθεί εσάς και τιςε πατρίδες σας τις σημαίεες και τα έθβη σας. πήγαινε να μιλήσεις για τη πατρίδα με τον Γιωργάκη τον Βαρδινογιάννη και τον ΣΕΒ , άλλωστε και αυτοί για την πατρίδα μιλάνε.

"Ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων"

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΟΥΣΗ ΤΟ ΠΗΡΑ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΡΕ ΦΙΛΕ.
ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΤΙ ΛΕΣ?

Ανώνυμος είπε...

Περνάνε συνέχεια νόμους και κανένας δεν αντιδρά σοβαρά,δεν συνειδητοποιούμε πόσο επικίνδυνα λειτουργούνε.Οι άνθρωποι είναι φασίστες αισχίστου είδους.Ετσι περάσανε και την ασυλία βουλευτών και το πληρώνουμε ακριβά και πολλούς άλλους νόμους.Τα καθίκια είναι πολυ πολύ επικίνδυνα,εξαθλίωση σε όλα τα επίπεδα.Εχουμε πάει σε τριτοκοσμικό φασισμό.