Τετάρτη, Φεβρουαρίου 01, 2012

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΤΛΙΕΣ


Ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου εισροών και εκροών καυσίμων θα πρέπει να εγκαταστήσουν μέσα στα επόμενα 2 χρόνια όλα τα πρατήρια καυσίμων. Κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης προβλέπει ότι θα εγκατασταθεί ειδικό σύστημα καταμέτρησης των ποσοτήτων καυσίμων που παραλαμβάνει κάθε πρατήριο στις δεξαμενές του, στο οποίο θα καταγράφονται όλα τα στοιχεία της παραλαβής, όπως π.χ. η ποσότητα, ο προμηθευτής, ακόμη και η θερμοκρασία του καυσίμου.

Σε όλες τις αντλίες λιανικής πώλησης θα εγκατασταθεί ειδικό σύστημα μέτρησης των πωλούμενων ποσοτήτων και έκδοσης σχετικών αποδείξεων. Για τις περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης η εγκατάσταση του συστήματος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο 12 μήνες μετά τη δημοσίευση της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ενώ για την υπόλοιπη Ελλάδα η εγκατάσταση θα πρέπει να έχει γίνει από 18 έως 24 μήνες μετά τη δημοσίευση.
Οπως ορίζεται στην υπουργική απόφαση:
Από το Ολοκληρωμένο Σύστημα Ελέγχου Εισροών-Εκροών εκδίδονται τα ακόλουθα δελτία, τα οποία αποτελούν ειδικά φορολογικά στοιχεία:
Δελτίο Παραλαβής, που εκδίδεται αυτόματα μετά την ολοκλήρωση της παραλαβής ποσότητας καυσίμου (-ων) στις δεξαμενές του πρατηρίου. Μεταξύ των στοιχείων που θα καταγράφονται στο δελτίο παραλαβής είναι το είδος καυσίμου, ο ΑΦΜ προμηθευτή, ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος.
Δελτίο Ισοζυγίου Ημέρας, στο οποίο καταγράφονται ηλεκτρονικά ο όγκος του καυσίμου κατά την έναρξη της περιόδου και κατά το πέρας της περιόδου και η αντίστοιχη θερμοκρασία, η ημερήσια κίνηση δεξαμενής.
Δελτίο Λιτρομέτρησης, που εκδίδεται σε κάθε περίπτωση εξαγωγής και επανεισαγωγής καυσίμου για λιτρομέτρηση.
Επίσης εκδίδεται απόδειξη εσόδου.
ΕΘΝΟΣ


ΠΡΕΖΑ TV
1-2-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: