Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2012

ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΡΟΛΟ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ


Στους εργαζομένους και κυρίως τους ηλεκτροδηγούς, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι και με το έργο του ελέγχου των συρμών στους τερματικούς σταθμούς, επαφίεται εδώ και αρκετό καιρό η ασφάλεια του Μετρό!
Οι απασχολούμενοι στην Ειδική Μονάδα Ελέγχου και Ασφαλείας έχουν πλέον συρρικνωθεί αριθμητικά, για οικονομικούς λόγους. Σε ολόκληρο το δίκτυο του Μετρό έχουν απομείνει μόνο 30-40 άτομα, από τα περίπου 120 που υπήρχαν παλιότερα.

Οι ειδικοί φρουροί της Ελληνικής Αστυνομίας - η διοίκηση της εταιρείας Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ) τους ανεβάζει σε 100 - επανήλθαν στις εγκαταστάσεις του Μετρό μόλις πρόσφατα, μετά τα επεισόδια στην Πλατεία Συντάγματος.
Οσο για τους σεκιούριτι που υπήρχαν παλιότερα στους σταθμούς του Μετρό, και αυτών η παρουσία έχει περιοριστεί, για λόγους οικονομίας.
«Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχουν ειδικοί φρουροί, με εξαίρεση τον σταθμό του Συντάγματος και ορισμένες φορές τον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας», λέει στα «ΝΕΑ» ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Ηλεκτροδηγών, Β. Παναγιωτακόπουλος, και συμπληρώνει: «Τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του Μετρό υπήρχαν φρουροί σε κάθε αποβάθρα, γεγονός που είχε περιορίσει και τις κλοπές».


Προβληματισμός. Ο εντοπισμός εκρηκτικού μηχανισμού σε βαγόνι του Μετρό το απόγευμα του Σαββάτου, στο Αιγάλεω, προκαλεί έντονο προβληματισμό στο υπουργείο Μεταφορών και τη διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ), που ζήτησαν ήδη την εντατικοποίηση των ελέγχων σε συρμούς και αποβάθρες: ζητήθηκε να υπάρχει συνεχής εγρήγορση των υπαλλήλων για τον άμεσο εντοπισμό ασυνόδευτων ή ξεχασμένων πακέτων και τσαντών.
Από την πλευρά της, η διοίκηση της εταιρείας Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ) αναμένει τα αποτελέσματα των ερευνών της Αστυνομίας, από τα οποία, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της Κ. Βασιλειάδη, ενδέχεται να προκύψει ανάγκη επανασχεδιασμού των μέτρων ασφαλείας στο Μετρό.
Ρεπορτάζ: Κώστας Ντελέζος
ΤΑ ΝΕΑ
ΠΡΕΖΑ TV
28-2-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: